Kycklinglasagne

36
0
Kycklinglasagne

En härlig vardagsklassiker som här tillagas med kycklingfärs. Var inte rädd för att bryna färsen ordentligt. I stekytan utvecklas nämligen en massa goda aromer. Gör gärna dubbel sats av den här smakrika lasagnen och frys in, det kommer att gå åt!

Skriv ut
Kycklinglasagne

Ingredienser

4 portioner
2
hackade gula lökar
ca 3 dl
tärnade, blandade rotfrukter (t ex morötter, palsternacka, kålrot)
1
pressad vitlöksklyfta
-
smör eller olja till stekning
-
salt och peppar
400 g
kycklingfärs
ca 500 g
krossade tomater
1 msk
fond (t ex kalv- eller hönsfond)
2 msk
tomatpuré
-
torkad oregano, timjan och/eller basilika till smaksättning
ca 8
färska lasagneplattor

Ostsås

4 dl
mjölk
2 msk
vetemjöl
-
salt och peppar
ca 200 g
riven ost

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor. Byt ut vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsdryck. Välj mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor.

Recept och bild från Kronfågel.

Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3838 KJ / 917 kCal
Fett 16.7 g
Salt 3.6 g
Kolhydrater 129.7 g
Protein 55.8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept