Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Rödkål med mango och pitachips

Prova något annat än klassisk rödkål på julbordet. Här använder vi rödkålen rå och blandar med en dressing av tahini, apelsinjuice och honung. En blandning som funkar fint i sällskap av mango, salladslök och morot. Gyllenstekt pitabröd blir pricken över i.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop tahini, apelsinjuice, olja, honung, vatten och salt till en dressing.
  2. Skär pitabröden i tärningar och stek gyllene i smöret i en stekpanna.
  3. Strimla rödkålen och skala och strimla moroten tunt, gärna i matberedare. Skiva salladslöken tunt.  
  4. Blanda rödkål, morot och salladslök med mangon och hälften av dressingen. Lägg upp på ett fat.
  5. Toppa med pitachipsen och servera resten av dressingen till.

 

För alla

Fri från ägg, men kontrollera brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i brödet. Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i brödet. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3/4 dl tahini (sesampaste)
  • 1/2 dl färskpressad apelsinjuice
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • ca 4 msk vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 2 pitabröd
  • 2 msk smör
  • 300 g rödkål
  • 2 salladslökar
  • 1 morot
  • 250 g tärnad mango
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1661 kJ / 397 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer