Rödkål med mango och pitachips

45
0
Rödkål med mango och pitachips

Prova något annat än klassisk rödkål på julbordet. Här använder vi rödkålen rå och blandar med en dressing av tahini, apelsinjuice och honung. En blandning som funkar fint i sällskap av mango, salladslök och morot. Gyllenstekt pitabröd blir pricken över i.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Rödkål med mango och pitachips

Ingredienser

4 portioner
3/4 dl tahini (sesampaste)
1/2 dl färskpressad apelsinjuice
2 msk olivolja
1 tsk honung
ca 4 msk vatten
1/2 tsk salt
2 pitabröd
2 msk smör
300 g rödkål
2 salladslökar
1 morot
250 g tärnad mango

För alla

Fri från ägg, men kontrollera brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i brödet. Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i brödet. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1661 KJ / 397 kCal
Fett 23 g
Salt 23 g
Kolhydrater 39 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden