Rödkål med mango och pitachips
![Rödkål med mango och pitachips](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_128430/cf_259/rodkal_med_mango_och_pitachips.jpg)
Prova något annat än klassisk rödkål på julbordet. Här använder vi rödkålen rå och blandar med en dressing av tahini, apelsinjuice och honung. En blandning som funkar fint i sällskap av mango, salladslök och morot. Gyllenstekt pitabröd blir pricken över i.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015
![Rödkål med mango och pitachips](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_128430/cf_259/rodkal_med_mango_och_pitachips.jpg)
Ingredienser
4 portioner
3/4 dl tahini (sesampaste)
1/2 dl färskpressad apelsinjuice
2 msk olivolja
1 tsk honung
ca 4 msk vatten
1/2 tsk salt
2 pitabröd
2 msk smör
300 g rödkål
2 salladslökar
1 morot
250 g tärnad mango
För alla
Fri från ägg, men kontrollera brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i brödet. Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i brödet. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1661 KJ / 397 kCal
Fett23 g
Salt2.3 g
Kolhydrater39 g
Protein6 g
Kommentarer