Rödkål med mango och pitachips

Betyg 3.1 av 5.45 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Rödkål med mango och pitachips

Prova något annat än klassisk rödkål på julbordet. Här använder vi rödkålen rå och blandar med en dressing av tahini, apelsinjuice och honung. En blandning som funkar fint i sällskap av mango, salladslök och morot. Gyllenstekt pitabröd blir pricken över i.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Rödkål med mango och pitachips

Ingredienser

4 portioner
3/4 dl tahini (sesampaste)
1/2 dl färskpressad apelsinjuice
2 msk olivolja
1 tsk honung
ca 4 msk vatten
1/2 tsk salt
2 pitabröd
2 msk smör
300 g rödkål
2 salladslökar
1 morot
250 g tärnad mango

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.45 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1661 KJ / 397 kCal
Fett23 g
Salt2.3 g
Kolhydrater39 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Fatteh
Betyg 4.3 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Sötpotatishummus med vegansk fetaost och rostad spetspaprika
Betyg 3.9 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Harissamorötter med couscous och tahini
Betyg 4.5 av 5.75 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Burgare i pitabröd med aubergineröra och grillad zucchini
Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rostad grönkål med tahiniyoghurt och apelsin
Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Tarator – Tahinisås
Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad