Rödkål med mango och pitachips
Prova något annat än klassisk rödkål på julbordet. Här använder vi rödkålen rå och blandar med en dressing av tahini, apelsinjuice och honung. En blandning som funkar fint i sällskap av mango, salladslök och morot. Gyllenstekt pitabröd blir pricken över i.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015
Ingredienser
4 portioner
3/4 dl tahini (sesampaste)
1/2 dl färskpressad apelsinjuice
2 msk olivolja
1 tsk honung
ca 4 msk vatten
1/2 tsk salt
2 pitabröd
2 msk smör
300 g rödkål
2 salladslökar
1 morot
250 g tärnad mango
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1661 KJ / 397 kCal
Fett23 g
Salt2.3 g
Kolhydrater39 g
Protein6 g
Kommentarer