Kycklinglårfilé med toscansk brödsallad

Dröm dig bort till Italien med denna ljuvliga toscanska brödsallad med zucchini, basilika och levainbröd. Servera salladen med grillad eller stekt kycklinglårfilé.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018

Ingredienser
4 portioner
Toscans brödsallad
1 aubergine
1 zucchini
1 röd paprika
1 rödlök
1 dl olivolja
1 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 kruka hackad basilika
1 riven vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
600 g kycklinglårfilé (gärna färdig marinerad eller se tips)
4 skivor levainbröd
Gör så här
00:10:00
00:05:00
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2390 KJ / 570 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater40 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
5 stNu har vi lagat om! Denna rätt är så god. Jag skulle rekommendera att dubblera mängden grönsaker!
Cecilia
Hittade inte kyckling med black garlic men 5 stjärnor ändå. Det är salladen som gör rätten. Jag skar grönsakerna i små bitar innan jag satte in dem i ugnen. Lättare än att skära dem fettet när de är varma tänkte jag. Jag stekte brödskivorna så att de hade lite tuggmotstånd. Det brukar vara gammalt lite torrt bröd i Toscansk sallad. Salladen med burrata ovanpå kan vara ett alternativ till kycklingen.
Cecilia
Suuupergott! En riktig festmåltid
Helena
Förstår inte receptet när det gäller black garlic. Ska jag marinera kycklingen med den? Hur ser det receptet ut ?
Eva
Mycket gott
Peter