Chili con aubergine

Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
0
Chili con aubergine

Chili con aubergine är som det låter – en härlig vegosås beståendes av aubergine ihop med bland annat lök, tomatsås, vitlök, bönor och sambal oelek. Fräs ihop ingredienserna och koka riset. Servera såsen med ris, sallad, smetana och bröd. Godare och enklare kan det knappast bli!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2019

Chili con aubergine

Ingredienser

4 portioner
4 port ris
1 rödlök
1 aubergine (à 300 g)
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1/2 kruka persilja
1/2 msk honung
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
2 dl vatten
salt
peppar
380 g kokta cannellinibönor
150 g majskorn
1/2 förp krispsallad
2 dl smetana
4 skivor levainbröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2859 KJ / 680 kCal
Fett29 g
Salt2.7 g
Kolhydrater85 g
Protein14 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rotsellerisoppa med osttoast
Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta och aubergineragu med rosmarin
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matig soppa på torkade kantareller med vitlöksrostat bröd
Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gratinerad aubergine med cannellini och feta
Betyg 3.9 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegolasagne med soltorkad tomat
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomat- och auberginepasta med rosmarin
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga