Chili con aubergine
Chili con aubergine är som det låter – en härlig vegosås beståendes av aubergine ihop med bland annat lök, tomatsås, vitlök, bönor och sambal oelek. Fräs ihop ingredienserna och koka riset. Servera såsen med ris, sallad, smetana och bröd. Godare och enklare kan det knappast bli!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 rödlök
1 aubergine (à 300 g)
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1/2 kruka persilja
1/2 msk honung
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
2 dl vatten
salt
peppar
380 g kokta cannellinibönor
150 g majskorn
1/2 förp krispsallad
2 dl smetana
4 skivor levainbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2859 KJ / 680 kCal
Fett29 g
Salt2.7 g
Kolhydrater85 g
Protein14 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer