Chili con aubergine

6
0
Chili con aubergine

Chili con aubergine är som det låter – en härlig vegosås beståendes av aubergine ihop med bland annat lök, tomatsås, vitlök, bönor och sambal oelek. Fräs ihop ingredienserna och koka riset. Servera såsen med ris, sallad, smetana och bröd. Godare och enklare kan det knappast bli!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2019

Chili con aubergine

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
1
rödlök
1
aubergine (à 300 g)
2 msk
olivolja
1
vitlöksklyfta
1 msk
tomatpuré
1 tsk
sambal oelek
1/2
kruka persilja
1/2 msk
honung
1
burk körsbärstomater (à 400 g)
2 dl
vatten
-
salt
-
peppar
380 g
kokta cannellinibönor
150 g
majskorn
1/2
förp krispsallad
2 dl
smetana
4
skivor levainbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksätt smetanan med pressad vitlök och svartpeppar. Rosta gärna brödet.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2859 KJ / 680 kCal
Fett 29 g
Salt 2.7 g
Kolhydrater 85 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept