Kycklingpasta med aubergine och basilika
Här har du en härlig kycklingpasta med aubergine som går snabbt att tillaga. Blanda samman din stekta kyckling med lök, aubergine och salt bacon i en mumsig basilika- och tomatsås som du direkt serverar med nykokt pasta. Servera och hugg in!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2011
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 aubergine
70 g bacon
450 g kycklinglårfilé
1 msk olivolja
500 g krossade tomater
1 tsk strösocker
400 g pasta (t ex pappardelle)
1 kruka basilika
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2722 KJ / 650 kCal
Fett16 g
Kolhydrater83.8 g
Protein37.9 g
Kommentarer
Meh! Tomat måste koka mycket längre och den saknar helt bas. Tips: lägg till buljongtärning eller fond och lyxa ev med grädde. Ökar smaken men inte tillagningstid men on du låter det puttra lite längre så blir det också bättre.
Mikael
2020-09-02Jätte gott jag hade fyllda pastakuddar till. Lätt vardags middag ,blir fler gånger hemma hos mig
Annelie
2013-01-24Tyvärr ingen höjdare hos oss, auberginen kändes inte bra i såsen fast vi normal äter ganska mkt auberginer i annan mat.
Krister
2011-11-30