Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklingpasta med aubergine och basilika

Här har du en härlig kycklingpasta med aubergine som går snabbt att tillaga. Blanda samman din stekta kyckling med lök, aubergine och salt bacon i en mumsig basilika- och tomatsås som du direkt serverar med nykokt pasta. Servera och hugg in!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med att koka upp lättsaltat vatten till pastan i en kastrull.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär auberginen i cm–stora tärningar. Strimla baconet. Skär kycklingen i mindre bitar.
  3. Bryn kycklingbitarna runtom i oljan i en stor stekpanna. Krydda med salt och peppar. Ta upp och lägg på en tallrik.
  4. Fortsätt fräsa lök, vitlök, aubergine och bacon ca 3 minuter i stekpannan. Tillsätt kycklingen, krossade tomater och socker. Koka upp och låt såsen puttra på svag värme ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka under tiden pastan enligt anvisning på förpackningen.
  6. Riv basilikabladen och rör ner i såsen. Servera med nykokt pasta.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Kockknepet: Basilikaolja
Mixa bladen från 1 kruka basilika med 1 skalad, grovhackad vitlöksklyfta och 2–3 msk olivolja. Salta och peppra. Blanda med pastan eller ringla över vid servering (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 aubergine
  • 70 g bacon
  • 450 g kycklinglårfilé
  • 1 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk strösocker
  • 400 g pasta (t ex pappardelle)
  • 1 kruka basilika
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2722 kJ / 650 kCal