Kycklingpasta med aubergine och basilika

8
3
Kycklingpasta med aubergine och basilika

Här har du en härlig kycklingpasta med aubergine som går snabbt att tillaga. Blanda samman din stekta kyckling med lök, aubergine och salt bacon i en mumsig basilika- och tomatsås som du direkt serverar med nykokt pasta. Servera och hugg in!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2011

Kycklingpasta med aubergine och basilika

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 aubergine
70 g bacon
450 g kycklinglårfilé
1 msk olivolja
500 g krossade tomater
1 tsk strösocker
400 g pasta (t ex pappardelle)
1 kruka basilika
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Kockknepet: Basilikaolja
Mixa bladen från 1 kruka basilika med 1 skalad, grovhackad vitlöksklyfta och 2–3 msk olivolja. Salta och peppra. Blanda med pastan eller ringla över vid servering (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Mikael

2020-09-02

Meh! Tomat måste koka mycket längre och den saknar helt bas. Tips: lägg till buljongtärning eller fond och lyxa ev med grädde. Ökar smaken men inte tillagningstid men on du låter det puttra lite längre så blir det också bättre.

Annelie

2013-01-24

Jätte gott jag hade fyllda pastakuddar till. Lätt vardags middag ,blir fler gånger hemma hos mig

Krister

2011-11-30

Tyvärr ingen höjdare hos oss, auberginen kändes inte bra i såsen fast vi normal äter ganska mkt auberginer i annan mat.

Näringsvärde per portion

Energi 2722 KJ / 650 kCal
Fett 16 g
Kolhydrater 83.8 g
Protein 37.9 g
Läs mer om näringsvärden