Kycklinglårfilé med selleri, ädelost och aprikos-och BBQ-sås
Saftiga kycklinglårfiléer gör sig lika gott i stekpannan som på grillen. Här i krispigt sällskap av stjälkselleri, hjärtsallad och krämig ädelost. En perfekt smakkombination som toppas med hemmagjord BBQ-sås, enkelt lagad på en bas av torkade aprikoser. Servera gärna med rostad potatis.
Ingredienser
4 portioner
Aprikos- och BBQ-sås
2 vitlöksklyftor
8 torkade aprikoser
2 dl ketchup
4 msk muskovadosocker
1 msk rödvinsvinäger
2 msk japansk soja
1 msk dijonsenap
1 msk mald ingefära
1 dl vatten
salt
peppar
Kyckling
ca 600 g kycklinglårfilé
olja (till stekning)
Sallad
4 selleristjälkar
2 hjärtsallad
140 g ädelost
Till servering
rostad potatis (gärna färskpotatis)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2482 KJ / 593 kCal
Fett18 g
Salt4.48 g
Kolhydrater61 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Verkligen gott, rekommenderas varmt! Två personer åt ungefär för 3 personer. Bara 3 bitar kvar av kycklingen. Om ni är 4 så lägg till lite mera kyckling, skulle jag tro. Barbecuesåsen var jättegod!
Eleonora
2024-11-03Kanongott
Tom
2024-07-07Låter gott! Ska prova - 15/9:
Käthe
2022-09-15