Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklinglårfilé med selleri, ädelost och aprikos-och BBQ-sås

Saftiga kycklinglårfiléer gör sig lika gott i stekpannan som på grillen. Här i krispigt sällskap av stjälkselleri, hjärtsallad och krämig ädelost. En perfekt smakkombination som toppas med hemmagjord BBQ-sås, enkelt lagad på en bas av torkade aprikoser. Servera gärna med rostad potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Aprikos- och BBQ-sås: Skala och riv vitlöken. Skär aprikoserna i tärningar.
  2. Blanda vitlök och aprikoser med alla ingredienser i en kastrull utom salt och peppar. Koka sakta ca 20 minuter. Mixa såsen slät. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Kyckling: Grilla eller stek kycklinglårfiléerna 4-5 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 72˚C. Krydda med salt och peppar. Pensla låren med BBQ-sås på båda sidor mot slutet av tillagningen.
  4. Sallad: Ansa, skölj och strimla sellerin tunt på snedden. Ansa och lossa salladsbladen från varandra. Dela salladsbladen på längden.
  5. Smula osten. Blanda sallad, selleri och ost.
  6. Till servering: Servera kycklingen med aprikos- och BBQ-sås, sallad, och gärna rostad potatis.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ädelost mot laktosfri fetaost eller annan laktosfri ost.
Gör mjölkproteinfri: byt ädelost mot mjölkproteinfritt ostersättningsalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
Aprikos- och BBQ-sås
  • 2 vitlöksklyftor
  • 8 torkade aprikoser
  • 2 dl ketchup
  • 4 msk muskovadosocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk mald ingefära
  • 1 dl vatten
  • salt
  • peppar
Kyckling
  • ca 600 g kycklinglårfilé
  • olja (till stekning)
Sallad
  • 4 selleristjälkar
  • 2 hjärtsallad
  • 140 g ädelost
Till servering
  • rostad potatis (gärna färskpotatis)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2482 kJ / 593 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept