Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Klassisk BBQ-sås eller -glaze

Klassisk barbequesås till grillat kött, eller att pensla med som glaze under grillningen. Med vitlök, ketchup, soja och liquid smoke bidrar till den rätta rökiga, fylliga sötman. Given sås till BBQ-grillade revbensspjäll eller annat fläskkött.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv vitlöken. Blanda vitlöken med alla ingredienser i en kastrull utom salt och peppar. Koka sakta ca 25 minuter. Smaksätt med salt och peppar.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på liquid smoke
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl ketchup
  • 4 msk rårörsocker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk mald ingefära
  • 1 tsk Liquid smoke
  • 1 krm cayennepeppar
  • flingsalt
  • svartpeppar

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info