Barbecuesås med kaffe
Att göra egen barbecuesås är lätt som en plätt. Gott att använda som marinad, glaze eller helt enkelt bara som sås. Gör den lite mer spännande med starkt kaffe och valfritt antal stänk av en het chilisås med rökig chipotle. Passar till nöt, fläsk, tofu och svamp.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014
Ingredienser
4 portioner
1/2 msk mald spiskummin
1/2 msk mald koriander
1/2 dl rapsolja
2 dl ketchup
1 msk honung
1 tsk rödvinsvinäger
1 msk starkt kaffe
1 tsk tabasco med chipotle
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi429 KJ / 103 kCal
Fett2 g
Salt1.53 g
Kolhydrater20 g
Protein1 g
Kommentar
Håller hur länge ca i kylskåp ska göra denna nu till tofu precis satt de blötlagda// sedan igår // bönorna på kokning!! Spännande. Inget halvfabrikat här inte...;))
Jeanette
2019-11-23Den håller ca 1 vecka i kylen. Se till att använda en väl rengjord burk för förvaring. Lycka till! Hälsningar Elina
Redaktionen
2019-11-25