UNDER 15 MIN | Medel

Barbecuesås med kaffe

Att göra egen barbecuesås är lätt som en plätt. Gott att använda som marinad, glaze eller helt enkelt bara som sås. Gör den lite mer spännande med starkt kaffe och valfritt antal stänk av en het chilisås med rökig chipotle. Passar till nöt, fläsk, tofu och svamp.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs de torra kryddorna i oljan i en kastrull ca 2 minuter. Ta från värmen.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och rör om. 
  3. Häll upp såsen på en väl rengjord flaska. Förvara i kylen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 msk mald spiskummin
  • 1/2 msk mald koriander
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl ketchup
  • 1 msk honung
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 msk starkt kaffe
  • 1 tsk tabasco med chipotle

Näringsvärde
Per portion

Energi 429 kJ / 103 kCal