Kycklinglårfilé med selleri, ädelost och aprikos-och BBQ-sås
4.9Världens godaste

Saftiga kycklinglårfiléer gör sig lika gott i stekpannan som på grillen. Här i krispigt sällskap av stjälkselleri, hjärtsallad och krämig ädelost. En perfekt smakkombination som toppas med hemmagjord BBQ-sås, enkelt lagad på en bas av torkade aprikoser. Servera gärna med rostad potatis.

Ingredienser
4 portioner
Aprikos- och BBQ-sås
2 vitlöksklyftor
8 torkade aprikoser
2 dl ketchup
4 msk muskovadosocker
1 msk rödvinsvinäger
2 msk japansk soja
1 msk dijonsenap
1 msk mald ingefära
1 dl vatten
salt
peppar
Kyckling
ca 600 g kycklinglårfilé
olja (till stekning)
Sallad
4 selleristjälkar
2 hjärtsallad
140 g ädelost
Till servering
rostad potatis (gärna färskpotatis)
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2482 KJ / 593 kCal
Fett18 g
Salt4.48 g
Kolhydrater61 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
6 stVerkligen gott, rekommenderas varmt! Två personer åt ungefär för 3 personer. Bara 3 bitar kvar av kycklingen. Om ni är 4 så lägg till lite mera kyckling, skulle jag tro. Barbecuesåsen var jättegod!
Eleonora
Kanongott
Tom
Låter gott! Ska prova - 15/9:
Käthe
Festlig mat. Flera goda smaker som passar bra tillsammans. Lade till granatäpplekärnor, som Monica tipsade om. Två personer åt fyra portioner.
Monica
Supergott! Enkelt och härliga smaker tillsammans. Över salladen så strödde jag ut granatäpplekärnor, så gott
Monica
Gott och enkelt, rekommenderas
Magnus