Kycklinglårfilé i ugn med sesamdipp
Gyllene och saftig kyckling står på kvällens meny. Vi har här valt att servera den med ugnsrostad potatis ihop med lite andra härliga grönsaker. För att binda ihop proteinet med kolhydraterna äts detta ihop med en majonnäs som smaksatts med lite sesamfrön. En oslagbar kombo vill vi lova!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2023
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
350 g minimorötter
1 msk rapsolja
salt
peppar
1/2 purjolök (1/2 purjo motsvarar ca 300 g)
500 g kycklinglårfilé
1/2 förp frysta vaxbönor (à 500 g)
2 krm chiliflakes
1 1/2 dl majonnäs
2 msk sesamfrö
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3140 KJ / 750 kCal
Fett46 g
Salt2 g
Kolhydrater46 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt snålt med mat till fyra portioner 500 gram kycklinglår på 3 bitar! Hur tänkte ni där? Dessutom en av minsta purjolökarna jag sett som ska ” delas på i stora bitar” , humor.
Jörgen
2022-08-11Väldigt gott (och inte så vanligt) med vaxbönor. Skadar inte med lite mer vitlök även på bönorna. Toppade med ärtskott.
Ingela
2022-03-30Godaste rätten hittills i klimatkassen. Riktigt god majonnäs, tyckte till och med jag som inte gillar majonnäs. Dock blev vi alla kassa i magen... vilket tyvärr verkar ha varit majonnäsens fel.
Ida
2021-05-05