Kycklinglårfilé black garlic med vaxbönor och tahiniyoghurt

3
0 Klimatsmart
Kycklinglårfilé black garlic med vaxbönor och tahiniyoghurt

Här serveras kycklinglårfilé med smak av black garlic (fermenterad vitlök) serverad med vaxbönor och tahiniyoghurt på matyoghurt, sesampaste och spiskummin. Perfekt till grillfesten!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018

Kycklinglårfilé black garlic med vaxbönor och tahiniyoghurt

Ingredienser

4 portioner
600 g
kycklinglårfilé (gärna black garlic)
400 g
vaxbönor
1 msk
olivolja
1 msk
sesamfrön

Tahiniyoghurt

2 dl
matyoghurt
2 msk
tahini (sesampaste)
1/2 tsk
malen spiskummin
1/2 tsk
salt

Till servering

10
rädisor
2 tsk
färskpressad limejuice
1
kruka koriander
4
pitabröd

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2248 KJ / 537 kCal
Fett 19 g
Salt 2.09 g
Kolhydrater 46 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept