Kycklinglårfilé black garlic med toscansk brödsallad

Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
1
Kycklinglårfilé black garlic med toscansk brödsallad

Dröm dig bort till Italien med denna ljuvliga toscanska brödsallad med zucchini, basilika och levainbröd. Här serveras den med kycklinglårfilé smaksatt med fermenterad vitlök som ger en fyllig och lite söt smak.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018

Kycklinglårfilé black garlic med toscansk brödsallad

Ingredienser

4 portioner

Toscans brödsallad

1   aubergine
1   zucchini
1   röd paprika
1   rödlök
1 dl  olivolja
1 msk  finrivet citronskal
2 msk  färskpressad citronjuice
1   kruka hackad basilika
1   riven vitlöksklyfta
1/2 tsk  salt
1/2 tsk  nymalen svartpeppar
600 g  kycklinglårfilé (gärna black garlic)
4   skivor levainbröd

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat

Kommentar

Mycket gott

Peter

2023-06-24

Näringsvärde per portion

Energi2390 KJ / 570 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater40 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kycklingpasta med aubergine och basilika
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Red chicken curry med aubergine och palsternacka
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingben med och ost- och persiljeris
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chili con aubergine
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillspett kyckling
Betyg 2.9 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad aubergine med vitlökssmak
Betyg 3.2 av 5.
42 personer har röstat
Under 30 min att tillaga