Kycklinglårfilé black garlic med toscansk brödsallad

7
0 Klimatsmart
Kycklinglårfilé black garlic med toscansk brödsallad

Dröm dig bort till Italien med denna ljuvliga toscanska brödsallad med zucchini, basilika och levainbröd. Här serveras den med kycklinglårfilé smaksatt med fermenterad vitlök som ger en fyllig och lite söt smak.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018

Kycklinglårfilé black garlic med toscansk brödsallad

Ingredienser

4 portioner

Toscans brödsallad

1
aubergine
1
zucchini
1
röd paprika
1
rödlök
1 dl
olivolja
1 msk
finrivet citronskal
2 msk
färskpressad citronjuice
1
kruka hackad basilika
1
riven vitlöksklyfta
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
nymalen svartpeppar
600 g
kycklinglårfilé (gärna black garlic)
4
skivor levainbröd

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2390 KJ / 570 kCal
Fett 28 g
Salt 2 g
Kolhydrater 40 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept