Kycklinggryta med aubergine

Ett utmärkt sätt att smaksätta en gryta är att ha i stekt aubergine! Och vad passar bra till aubergine, om inte en tomatbaserad sås? Låt kycklingen sjudas klart i såsen för att suga åt sig smak, och servera grytan med potatis och en krispig sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2023

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 aubergine (à ca 400 g)
1 1/2 msk rapsolja
500 g kycklinglårfilé
salt
peppar
1 förp pastasås basilika (à 390 g)
2 dl sojabaserad fraiche paprika & chili
1/2 förp gräslök (à 20 g)
2 hjärtsalladshuvuden
Gör så här
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2347 KJ / 561 kCal
Fett27 g
Salt3 g
Kolhydrater43 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En bra grund som man själv skruvar till
Anders
2025-01-15Helt oätligt, både jag och sambon klarade inte av att äta det.
Camilla
2024-03-04Väldigt lite kyckling, endast 400 gram. Föredrar kycklingfiléer.
Åsa
2023-02-02