Kycklinggryta med aubergine
Ett utmärkt sätt att smaksätta en gryta är att ha i stekt aubergine! Och vad passar bra till aubergine, om inte en tomatbaserad sås? Låt kycklingen sjudas klart i såsen för att suga åt sig smak, och servera grytan med potatis och en krispig sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2023
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 aubergine (à ca 400 g)
1 1/2 msk rapsolja
500 g kycklinglårfilé
salt
peppar
1 förp pastasås basilika (à 390 g)
2 dl sojabaserad fraiche paprika & chili
1/2 förp gräslök (à 20 g)
2 hjärtsalladshuvuden
För alla
Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Smaksätt gärna grytan med senap eller soltorkad tomatkräm. Steka med en lök är också gott.
Kycklingen behöver inte putsas innan stekningen. Fettet smälter när kycklingen bryns. Vill man, kan man hälla av fettet därefter.
Kycklingen behöver inte putsas innan stekningen. Fettet smälter när kycklingen bryns. Vill man, kan man hälla av fettet därefter.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2347 KJ / 561 kCal
Fett27 g
Salt3 g
Kolhydrater43 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt oätligt, både jag och sambon klarade inte av att äta det.
Camilla
2024-03-04Väldigt lite kyckling, endast 400 gram. Föredrar kycklingfiléer.
Åsa
2023-02-02Nu fick vi för lite kyckling igen. Denna gången 400g istället för 500g.
Helena
2022-06-16