Kycklinggryta med aubergine

28
2
Kycklinggryta med aubergine

Ett utmärkt sätt att smaksätta en gryta är att ha i stekt aubergine! Och vad passar bra till aubergine, om inte en tomatbaserad sås? Låt kycklingen sjudas klart i såsen för att suga åt sig smak, och servera grytan med potatis och en krispig sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2022

Kycklinggryta med aubergine

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1 aubergine (à ca 400 g)
1 1/2 msk rapsolja
500 g kycklinglårfilé
salt
peppar
1 förp pastasås basilika (à 390 g)
2 dl sojabaserad fraiche paprika & chili
1/2 förp gräslök (à 20 g)
2 hjärtsalladshuvuden

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna grytan med senap eller soltorkad tomatkräm. Steka med en lök är också gott.
Kycklingen behöver inte putsas innan stekningen. Fettet smälter när kycklingen bryns. Vill man, kan man hälla av fettet därefter.

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Susan

2022-05-24

Så gott med den här receptet.

Michael

2021-04-02

Det blev en kanongod maträtt. Hackade ner en thaichili i grytan för att få lite lätt hetta. Detta kommer lagas till för gånger samt experimenteras lite.

Näringsvärde per portion

Energi 2347 KJ / 561 kCal
Fett 27 g
Salt 3 g
Kolhydrater 43 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden