Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingben med och ost- och persiljeris

En god kycklingrätt med smak av curry och aubergine. Servera den ugnsstekta kycklingen tillsammans med nykokt ris smaksatt med ost och persilja. Gott och lyxigt till vardags eller helgmyset!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Krydda kycklingbenen med curry, salt och peppar. Skölj och skär auberginerna i ca 1 cm skivor.
  3. Lägg aubergineskivorna i en lätt smord ugnssäker form och lägg kycklingbenen ovanpå. Droppa över olivoljan.
  4. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt, d v s att köttsaften är klar utan rosa inslag.
  5. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  6. Riv osten och hacka persilja. Blanda ner ost och persilja i det färdigkokta riset.
  7. Servera kycklingbenen med aubergine och ost- och persiljeriset samt skivade tomater och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
Gör glutenfri: servera glutenfritt bröd till.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot sojabaserad ost.
Curry innehåller bockhornsklöver vilket sojaallergiker kan reagera på.

Tips

Koka gärna riset i hönsbuljong (tärning + vatten) så får det mera smak.

Gröna tipset: Täck aubergineskivorna med skivor av lök, squash och tomater i stället för kyckling och stek i ugnen om du vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg kycklingben
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 auberginer
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl långkornigt ris
  • 50 g lagrad ost (max 17%)
  • 1 knippa persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2560 kJ / 610 kCal
Fett: 17 g
Läs mer om näringsvärden