Kycklinglår och höstsallad med päron och gorgonzola

4
0
Kycklinglår och höstsallad med päron och gorgonzola

Knapriga kycklinglår paras här ihop med en god höstsallad och ugnsrostade rotgrönsaker. Den matiga salladen består av palsternacka, morot och potatis som blandas med friskt päron och intensiv gorgonzola. Det söta päronet bryter av sältan i osten, och solrosfrön ger rätten lite extra crunch.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2016

Kycklinglår och höstsallad med päron och gorgonzola

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

2
palsternackor
3
morötter
ca 200 g
rotselleri
450 g
potatis (gärna amandinepotatis)
2 msk
olivolja
-
salt och peppar
8
kycklinglår

Sås

2 msk
honung
3 msk
balsamvinäger
1 msk
vatten
-
sky (från kycklingen)
1 tsk
majsstärkelse

Till servering

2
päron
65 g
röd mangold
1 dl
solrosfrön
150 g
gorgonzolaost

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Rosta solrosfröna i en stekpanna med lite salt.
Byt 8 kycklinglår mot 4 kycklingfiléer.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3612 KJ / 863 kCal
Fett 51 g
Salt 3 g
Kolhydrater 55 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept