Kycklinglår och höstsallad med päron och gorgonzola
Knapriga kycklinglår paras här ihop med en god höstsallad och ugnsrostade rotgrönsaker. Den matiga salladen består av palsternacka, morot och potatis som blandas med friskt päron och intensiv gorgonzola. Det söta päronet bryter av sältan i osten, och solrosfrön ger rätten lite extra crunch.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2016
Ingredienser
4 portioner
Rotfrukter
2 palsternackor
3 morötter
ca 200 g rotselleri
450 g potatis (gärna amandinepotatis)
2 msk olivolja
salt
peppar
8 kycklinglår
Sås
2 msk honung
3 msk balsamvinäger
1 msk vatten
sky (från kycklingen)
1 tsk majsstärkelse
Till servering
2 päron
65 g röd mangold
1 dl solrosfrön
150 g gorgonzolaost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3612 KJ / 863 kCal
Fett51 g
Salt3 g
Kolhydrater55 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer