Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kycklinglår och höstsallad med päron och gorgonzola

Knapriga kycklinglår paras här ihop med en god höstsallad och ugnsrostade rotgrönsaker. Den matiga salladen består av palsternacka, morot och potatis som blandas med friskt päron och intensiv gorgonzola. Det söta päronet bryter av sältan i osten, och solrosfrön ger rätten lite extra crunch.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Skölj och skär bort ändarna på palsternackorna och morötterna. Dela dem på längden. Skär bort skalet på rotsellerin och skär den i bitar och skär potatisen i klyftor
  3. Blanda rotfrukterna i en bunke med hälften av olivoljan, salt och peppar.
  4. Lägg kycklinglåren och grönsakerna på plåten. Pensla kycklingen med resten av olivoljan, krydda med salt och peppar. Stek mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 82˚C.
  5. Sås: Koka upp honung, vinäger och vatten. Tillsätt skyn från långpannan. Red av med majsstärkelsen utrörd i lite vatten och låt koka några minuter. Smaka av med salt och peppar. 
  6. Till servering: Skär päronen i tunna skivor.
  7. Lägg upp kycklingen på ett fat och blanda rotfrukterna med mangold, päron och solrosfrön. Smula över osten och ringla över såsen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Tips

Rosta solrosfröna i en stekpanna med lite salt.
Byt 8 kycklinglår mot 4 kycklingfiléer.

Ingredienser

Portioner: 4
Rotfrukter
  • 2 palsternackor
  • 3 morötter
  • ca 200 g rotselleri
  • 450 g potatis (gärna amandinepotatis)
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 8 kycklinglår
Sås
  • 2 msk honung
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 msk vatten
  • sky (från kycklingen)
  • 1 tsk majsstärkelse
Till servering
  • 2 päron
  • 65 g röd mangold
  • 1 dl solrosfrön
  • 150 g gorgonzolaost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3612 kJ / 863 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer