Kycklinglår och höstsallad med päron och gorgonzola

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
0
Kycklinglår och höstsallad med päron och gorgonzola

Knapriga kycklinglår paras här ihop med en god höstsallad och ugnsrostade rotgrönsaker. Den matiga salladen består av palsternacka, morot och potatis som blandas med friskt päron och intensiv gorgonzola. Det söta päronet bryter av sältan i osten, och solrosfrön ger rätten lite extra crunch.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2016

Kycklinglår och höstsallad med päron och gorgonzola

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

2 palsternackor
3 morötter
ca 200 g rotselleri
450 g potatis (gärna amandinepotatis)
2 msk olivolja
salt
peppar
8 kycklinglår

Sås

2 msk honung
3 msk balsamvinäger
1 msk vatten
sky (från kycklingen)
1 tsk majsstärkelse

Till servering

2 päron
65 g röd mangold
1 dl solrosfrön
150 g gorgonzolaost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3612 KJ / 863 kCal
Fett51 g
Salt3 g
Kolhydrater55 g
Protein40 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
BBQ-kyckling med majs och dragonsmetana
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsstekt kyckling med Rhode Island-sås
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsstekt kyckling med Rhode Island
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med varm salsa och gräddfil
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ajvarkyckling med yoghurt
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga