Kycklinglår med soja och sesam

13
3
Kycklinglår med soja och sesam

Många kycklingrätter tar tid att laga, men detta recept med kycklinglårfilé är både enkelt och relativt snabblagat. Soja och sesamfrön ger rätten en asiatisk smak som passar bra ihop med en krämig sweet chilisås. En perfekt vardagsrätt som blir klar i ugnen på 25 minuter.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2020

Kycklinglår med soja och sesam

Ingredienser

4 portioner
1
burk minimajs (à 420 g)
8
kycklinglår
1
kruksallad
2 dl
lätt crème fraiche

Att ha hemma

1 msk
olja
-
salt
-
peppar
3 msk
japansk soja
1 msk
sesamfrö
4
port ris
-
sweet chili eller chilisås

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Klimattips

Att kycklingkött är bättre än annat kött för klimatet är det många som har koll på, men hur mycket bättre är det? Jo, för varje portion nötkött du lagar kan du laga hela sju portioner kyckling med samma klimatpåverkan!

Tips

Blanda gärna crème fraiche med srirachasås.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Birgitta

10/7/2020

Jag förstår inte varför recepten delas upp i ”ingredienser” och ”att ha hemma”! Allt är ju ingredienser (eller tillbehör) och måste finnas hemma! Birgitta

Mattias

8/21/2020

Trevliga smaker. Dock är kycklinglår med ben en mindre bra detalj, det fanns förvisso nån liten bit kött på delarna.

Inger

8/20/2020

Hällde sås med cremfraich,soja och sweetchili över kycklingen och lagade allt i ugnen. Det blev gott.

Näringsvärde per portion

Energi 3639 KJ / 870 kCal
Fett 43 g
Salt 5.85 g
Kolhydrater 65 g
Protein 53 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept