Kycklinglår med sjömanspotatis
Kycklinglår med sjömanspotatis är en rik middagsrätt som rymmer en symfoni av smaker och konsistenser! Potatisen vänds ner i en stor gryta, tillsammans med brynt rödlök och smaksätts med timjan, mörk öl, smulad buljongtärning och lagerblad, innan den kokas mjuk. Servera med ugnstekt kyckling, smetana och mangoldskott.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2014
Ingredienser
4 portioner
8 kycklinglår
salt
peppar
900 g potatis
2 rödlökar
1 msk smör eller margarin
1 tsk timjan
33 cl mörk öl
2 dl vatten
1 lagerblad
1 tärning köttbuljong eller motsvarande mängd fond
2 dl smetana
65 g mangoldskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3000 KJ / 716 kCal
Fett42 g
Salt3.6 g
Kolhydrater48 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer