Kycklinglår med sjömanspotatis
Kycklinglår med sjömanspotatis är en rik middagsrätt som rymmer en symfoni av smaker och konsistenser! Potatisen vänds ner i en stor gryta, tillsammans med brynt rödlök och smaksätts med timjan, mörk öl, smulad buljongtärning och lagerblad, innan den kokas mjuk. Servera med ugnstekt kyckling, smetana och mangoldskott.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2014
Ingredienser
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt öl.
Gör laktosfri: använd matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut smetana mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer