Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingpanna med tomat och champinjoner

Kycklingpanna med tomat och champinjoner är ett matigt och smakfullt recept som du tillagar på under 45 minuter. Pannan har en härligt krämig konsistens och innehåller läckra ingredienser som saftiga kycklinglår, champinjoner, krossade tomater, rödlök, vispgrädde och timjan. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten om pasta används.
  2. Skala löken, skiva den och champinjonerna.
  3. Bryn kycklinglåren i hälften av oljan i en stekpanna tills de fått fin färg. Lyft upp dem på en tallrik. Stek lök och champinjoner i resten av oljan. Krydda med salt och peppar.
  4. Blanda ner tomater, grädde, timjan och smulad buljongtärning. Koka upp och lägg i kycklinglåren, låt puttra ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka ris eller pasta enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Servera kycklingen med riset eller pastan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller pasta
  • 1 rödlök
  • 250 g champinjoner
  • 6 kycklinglår
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk timjan
  • 1 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2860 kJ / 683 kCal