Kyckling med dragonsås och sparris
Saftiga kycklinglår, med krispigt skinn, steks gyllenbruna innan de tillagas klart i ugnen. Den smarriga såsen kokar du ihop av rödlök, buljong, grädde, senap, matlagningsvin och färsk dragon. Avnjut tillsammans med nykokt potatis och fräsch sparrissallad med lite smak av citron.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2014
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Kyckling
8 kycklinglår
1 tsk olja
salt och peppar
Dragonsås
1/2 rödlök
1 tsk smör eller margarin
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
1/2 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
2 dl vispgrädde
1 tsk senap
1 kruka dragon
Sparrissallad
1/2 rödlök
2 tsk pressad citronsaft
1 tsk olja
250 g färsk grön sparris
65 g rucola
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör så här
Tips
Kockknepet:
Ta vara på skyn!
Använd stekskyn från kycklingen till såsen istället för buljongtärning.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2466 KJ / 588 kCal
Fett28.5 g
Kolhydrater45.1 g
Protein32.5 g
Kommentarer