Kyckling med dragonsås och sparris

Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
0
Kyckling med dragonsås och sparris

Saftiga kycklinglår, med krispigt skinn, steks gyllenbruna innan de tillagas klart i ugnen. Den smarriga såsen kokar du ihop av rödlök, buljong, grädde, senap, matlagningsvin och färsk dragon. Avnjut tillsammans med nykokt potatis och fräsch sparrissallad med lite smak av citron.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2014

Kyckling med dragonsås och sparris

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis

Kyckling

8   kycklinglår
1 tsk  olja
salt och peppar

Dragonsås

1/2   rödlök
1 tsk  smör eller margarin
1 1/2 dl  vitt matlagningsvin
1/2   kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
2 dl  vispgrädde
1 tsk  senap
1   kruka dragon

Sparrissallad

1/2   rödlök
2 tsk  pressad citronsaft
1 tsk  olja
250 g  färsk grön sparris
65 g  rucola

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Gör så här

Tips

Kockknepet: Ta vara på skyn! Använd stekskyn från kycklingen till såsen istället för buljongtärning.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2466 KJ / 588 kCal
Fett28.5 g
Kolhydrater45.1 g
Protein32.5 g

Testa liknande recept

Vitlöksstekt kyckling med tomat- och rucolasallad
Betyg 2.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingpanna med tomat och champinjoner
Betyg 3.8 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomat- och örtbräserad kyckling
Betyg 3 av 5.
202 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklinglår med äppelsås
Betyg 2.6 av 5.
88 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Coq au vin
Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Gula rätten med kyckling
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga