Kyckling med dragonsås och sparris
Saftiga kycklinglår, med krispigt skinn, steks gyllenbruna innan de tillagas klart i ugnen. Den smarriga såsen kokar du ihop av rödlök, buljong, grädde, senap, matlagningsvin och färsk dragon. Avnjut tillsammans med nykokt potatis och fräsch sparrissallad med lite smak av citron.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2014
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Kyckling
8 kycklinglår
1 tsk olja
salt och peppar
Dragonsås
1/2 rödlök
1 tsk smör eller margarin
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
1/2 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
2 dl vispgrädde
1 tsk senap
1 kruka dragon
Sparrissallad
1/2 rödlök
2 tsk pressad citronsaft
1 tsk olja
250 g färsk grön sparris
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2466 KJ / 588 kCal
Fett28.5 g
Kolhydrater45.1 g
Protein32.5 g
Kommentarer