Kycklinglår med rostade grönsaker och persiljemajonnäs
Nog för att kyckling och potatis är goda som de är så är det kvällens persiljemajonnäs som tar första pris i smak. Vitlök, dijon och persilja binder ihop rätten och gör att middagen blir en favorit!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2020
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 röda paprikor
2 röda lökar
1 msk olivolja
salt
peppar
8 kycklinglår
1/2 msk olivolja
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
Persiljemajonnäs
1 vitlöksklyfta
1 äggula
1 tsk dijonsenap
1 dl olja
salt
svartpeppar
1/2 kruka persilja
1/2 isbergssallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2588 KJ / 616 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater52 g
Protein36 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jätteenkelt och jättegott😁👍 Hela familjen är nöjd😊
Maria
2020-09-10Konstigt majonnäsrecept. På tok för lite med 1 dl olja...
Sebastian
2019-09-17