Kycklinglår med rostade grönsaker och persiljemajonnäs

5
2 Klimatsmart
Kycklinglår med rostade grönsaker och persiljemajonnäs

Nog för att kyckling och potatis är goda som de är så är det kvällens persiljemajonnäs som tar första pris i smak. Vitlök, dijon och persilja binder ihop rätten och gör att middagen blir en favorit!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2020

Kycklinglår med rostade grönsaker och persiljemajonnäs

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
2 röda paprikor
2 röda lökar
1 msk olivolja
salt
peppar
8 kycklinglår
1/2 msk olivolja
1/2 ask plommontomater (à 500 g)

Persiljemajonnäs

1 vitlöksklyfta
1 äggula
1 tsk dijonsenap
1 dl olja
salt
svartpeppar
1/2 kruka persilja
1/2 isbergssallad

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs och smaksätt med vitlök, senap och persilja.

Gör så här

Tips

Gör en dressing till salladen på 1 msk olivolja, 1/2 msk rödvinsvinäger och 1/2 msk dijonsenap (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Maria

2020-09-10

Jätteenkelt och jättegott😁👍 Hela familjen är nöjd😊

Sebastian

2019-09-17

Konstigt majonnäsrecept. På tok för lite med 1 dl olja...

Näringsvärde per portion

Energi 2588 KJ / 616 kCal
Fett 28 g
Salt 2 g
Kolhydrater 52 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden