UNDER 45 MIN | Medel

Kycklinglår med rostade grönsaker och persiljemajonnäs

Nog för att kyckling och potatis är goda som de är så är det kvällens persiljemajonnäs som tar första pris i smak. Vitlök, dijon och persilja binder ihop rätten och gör att middagen blir en favorit!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
  2. Skär potatisen i klyftor. Dela, kärna ur och skär paprikan i grova bitar. Skala och skär lökarna i grova bitar. Blanda lök och paprika med potatisen och olivoljan. Krydda med salt och peppar.
  3. Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Lägg kyckling, potatis, lök och paprika på den förvärmda plåten och sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.  
  4. Dela tomaterna, salta och peppra och lägg tomaterna på plåten i ugnen, efter ca 15 minuter.  
  5. Persiljemajonnäs: Skala och riv vitlöken.  
  6. Blanda äggulan med senap. Tillsätt oljan först droppvis och sedan i en fin stråle under kraftig omrörning (använd gärna stavmixer eller elvisp). 
  7. Smaksätt majonnäsen med den rivna vitlöken, salt och peppar. Hacka persiljan och blanda hälften med majonnäsen.  
  8. Strö resten av persiljan över grönsakerna. Skär salladen i strimlor eller riv i mindre bitar.
  9. Servera kycklingen med grönsakerna, sallad och persiljemajonnäs.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs och smaksätt med vitlök, senap och persilja.

Tips

Gör en dressing till salladen på 1 msk olivolja, 1/2 msk rödvinsvinäger och 1/2 msk dijonsenap (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 2 röda paprikor
  • 2 röda lökar
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 8 kycklinglår
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/2 ask plommontomater (à 500 g)
Persiljemajonnäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl olja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1/2 kruka persilja
  • 1/2 isbergssallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 2588 kJ / 616 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept