Citronkyckling med oliver och paprikadipp

3
3
Citronkyckling med oliver och paprikadipp

Det här receptet på citronkyckling med oliver och paprikadipp har den perfekta kombinationen av sötma, syrlighet och aromatiska smaker. Kycklingen blir dessutom väldigt saftig och paprikadippen är en höjdare! En mycket god och uppskattad rätt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2011

Citronkyckling med oliver och paprikadipp

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis (gärna sparris)
2 morötter
2 rödlökar
5 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 tsk torkad rosmarin
1 citron
1 tsk torkad timjan
900 g kycklinglår med skinn
12 stora gröna oliver
salt och peppar

Paprikadipp

180 g grillad paprika
2 dl gräddfil
1 tsk honung
1/2 tsk sambal oelek

Gör så här

Tips

Tvätta alltid citroner när citronskal används i maten. I den här rätten är det extra viktigt, eftersom hela citronskivor går med i ugnen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Carolin

2011-10-29

Det blev mycket vätska som rotfrukterna simmade i. Nästa gång tar jag också fileér och lägger kycklingen i en ugnslåda och rotfrukterna i en annan.

Krister

2011-10-17

Inget för oss med färska kycklinglår, det blir kycklingfile nästa gång och gröna oliver, njaa nej tack inte till denna rätt!

Maria

2011-10-13

Åh, det här var gott! Det kändes till och med på doften när jag öppnade ungen! Citronen var som guld och paprikadippen som solsken! Rätten gjorde sig förtjänt av att lagas med filéer, så det blir det nästa gång!