Citronkyckling med oliver och paprikadipp
Det här receptet på citronkyckling med oliver och paprikadipp har den perfekta kombinationen av sötma, syrlighet och aromatiska smaker. Kycklingen blir dessutom väldigt saftig och paprikadippen är en höjdare! En mycket god och uppskattad rätt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2011
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna sparris)
2 morötter
2 rödlökar
5 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 tsk torkad rosmarin
1 citron
1 tsk torkad timjan
900 g kycklinglår med skinn
12 stora gröna oliver
salt
peppar
Paprikadipp
180 g grillad paprika
2 dl gräddfil
1 tsk honung
1/2 tsk sambal oelek
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det blev mycket vätska som rotfrukterna simmade i. Nästa gång tar jag också fileér och lägger kycklingen i en ugnslåda och rotfrukterna i en annan.
Carolin
2011-10-29Inget för oss med färska kycklinglår, det blir kycklingfile nästa gång och gröna oliver, njaa nej tack inte till denna rätt!
Krister
2011-10-17Åh, det här var gott! Det kändes till och med på doften när jag öppnade ungen! Citronen var som guld och paprikadippen som solsken! Rätten gjorde sig förtjänt av att lagas med filéer, så det blir det nästa gång!
Maria
2011-10-13