Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklinglår med olivtzatziki och ris

Kycklinglår med olivtzatziki och ris passar perfekt till middag. Tzatzikin görs av yoghurt, hackad gurka, oliver, persilja och kryddor som du lätt blandar ihop. Servera gärna med en bit bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga kycklinglåren enligt förpackningens anvisning.
  2. Olivtzatziki: Skölj, kärna ur och skär gurkan i tärningar. Salta den och låt den rinna av i ett durkslag ca 15 minuter. Krama ur gurkan. Skär oliverna i strimlor. Skölj och hacka persiljan. Smaksätt yoghurten med pressad vitlök, vinäger och peppar. Rör ner gurkan och oliverna.
  3. Till servering: Servera kycklingen med ris, tzatziki och bröd.

För alla

Laktosreducerad: byt matyoghurten mot laktosreducerad matyoghurt.
Laktos- och mjölkproteinfri: byt matyoghurten mot naturell sojayoghurt eller sour supreme.
Glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Tips

Stek kycklingen med citron och timjan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kycklinglår
Olivtzatziki
  • 1 gurka
  • 1/2 tsk salt
  • 12 oliver (gröna och svarta)
  • 1 dl persiljeblad
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk vit vinäger (t ex balsam)
  • 1 krm svartpeppar
Till servering
  • ris
  • bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?