Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chilirostade kycklinglår med klementiner

Makalösa marinerade kycklinglår med smak av chili och tillbehör som klementiner, cous cous och korianderkryddad yoghurt. En smakupplevelse utöver det vanliga!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 2, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Skala lök och klementiner. Skär löken i klyftor och klementinerna i skivor.
  3. Dela, kärna ur och hacka spansk peppar. Blanda den med olja, honung och soja. Lägg kycklinglåren, löken och klementinerna i en ugnssäker form och pensla på marinaden.
  4. Sätt in formen mitt i ugnen, stek ca 25 minuter eller tills innertemperaturen är 80˚C.  Ös kycklingen då och då.
  5. Tillaga cous cousen enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Spara några korianderblad till dekorering och hacka resten. Blanda hacket med yoghurten och smaka av med salt och peppar.
  7. Vid servering vänd ned spenaten i cous cousen.
  8. Servera kycklingen tillsammans med cous cousen och yoghurten.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri cous cous, ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Kockknepet: Koka cous cousen i hönsbuljong för extra smak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 clementiner
  • 1 spansk peppar
  • 1 msk olja
  • 1 msk honung
  • 1 msk soja
  • ca 900 g kycklinglår
  • 4 portioner couscous
  • 1/2 kruka koriander
  • 1 dl matyoghurt
  • salt och peppar
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2193 kJ / 524 kCal