Chilirostade kycklinglår med klementiner

13
4
Chilirostade kycklinglår med klementiner

Makalösa marinerade kycklinglår med smak av chili och tillbehör som klementiner, cous cous och korianderkryddad yoghurt. En smakupplevelse utöver det vanliga!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2013

Chilirostade kycklinglår med klementiner

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 clementiner
1 spansk peppar
1 msk olja
1 msk honung
1 msk soja
ca 900 g kycklinglår
4 portioner couscous
1/2 kruka koriander
1 dl matyoghurt
salt och peppar
65 g babyspenat

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri cous cous, ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Kockknepet: Koka cous cousen i hönsbuljong för extra smak.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Jeanette

2022-08-03

Enkelt och gott. Kommer absolut att göra det fler gånger.

Tobias

2013-01-27

clementinerna kan vara beska. Men de ger god smag.

Mattias

2013-01-16

20min i varmluftsugn räckte inte för oss, snarare 45min

Näringsvärde per portion

Energi 2193 KJ / 524 kCal
Fett 74 g
Kolhydrater 691 g
Protein 412 g
Läs mer om näringsvärden