Chilirostade kycklinglår med klementiner

Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
4
Chilirostade kycklinglår med klementiner

Makalösa marinerade kycklinglår med smak av chili och tillbehör som klementiner, cous cous och korianderkryddad yoghurt. En smakupplevelse utöver det vanliga!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2013

Chilirostade kycklinglår med klementiner

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
2   clementiner
1   spansk peppar
1 msk  olja
1 msk  honung
1 msk  soja
ca 900 g  kycklinglår
4   portioner couscous
1/2   kruka koriander
1 dl  matyoghurt
salt och peppar
65 g  babyspenat

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri cous cous, ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Kockknepet: Koka cous cousen i hönsbuljong för extra smak.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Enkelt och gott. Kommer absolut att göra det fler gånger.

Jeanette

2022-08-03

clementinerna kan vara beska. Men de ger god smag.

Tobias

2013-01-27

20min i varmluftsugn räckte inte för oss, snarare 45min

Mattias

2013-01-16

Näringsvärde per portion

Energi2193 KJ / 524 kCal
Fett7.4 g
Kolhydrater69.1 g
Protein41.2 g

Testa liknande recept

Kryddmarinerade kycklinglår med rostad broccoli
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnskyckling med sås på soltorkad tomat
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tandoorigrillade kycklinglår med gurksallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med kyckling och pesto
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklinglår med rostad broccoli
Betyg 2.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklinglår med soltorkad tomatsås
Betyg 3.6 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga