Chilirostade kycklinglår med klementiner
Makalösa marinerade kycklinglår med smak av chili och tillbehör som klementiner, cous cous och korianderkryddad yoghurt. En smakupplevelse utöver det vanliga!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2013
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 clementiner
1 spansk peppar
1 msk olja
1 msk honung
1 msk soja
ca 900 g kycklinglår
4 portioner couscous
1/2 kruka koriander
1 dl matyoghurt
salt och peppar
65 g babyspenat
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri cous cous, ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Kockknepet: Koka cous cousen i hönsbuljong för extra smak.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2193 KJ / 524 kCal
Fett7.4 g
Kolhydrater69.1 g
Protein41.2 g
Kommentarer
Enkelt och gott. Kommer absolut att göra det fler gånger.
Jeanette
2022-08-03clementinerna kan vara beska. Men de ger god smag.
Tobias
2013-01-2720min i varmluftsugn räckte inte för oss, snarare 45min
Mattias
2013-01-16