Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Spansk kyckling med mochorocho-potatis

Spansk grillad kyckling med het smak av vitlök och piri-piri. Kycklingen serverar du tillsammans med kokt färskpotatis i en mustig kryddblandning av paprika, tomater, lök, spiskummin, koriander och tabasco. En klick turkisk yoghurt är gott till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gnid in kycklingen med salt, olja, krossad vitlök och piri-piri.
  2. Grilla den i ugnen eller på grill med lock ca 30 minuter. Kontrollera att kycklingen är helt färdig, dvs att köttsaften är klar.
  3. Potatis: Koka potatisen. 
  4. Skär paprika, tomat och lök i grova bitar och fräs i oljan i en kastrull. Tillsätt vitlök, spiskummin och koriander. 
  5. Koka grönsakerna mjuka i ca 5 minuter under lock och mixa dem. Tillsätt tabasco. Salta och peppra efter smak. 
  6. Blanda såsen med nykokt potatis och garnera med tunt skivad salladslök.

Tips

Turkisk yoghurt är gott till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklinglår med skinn
  • 1 tsk salt
  • 1 msk oliv eller rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 msk piri-piri
Mochorochopotatis
  • 1 kg färskpotatis
  • 2 röda paprikor
  • 4 tomater
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk tabasco
  • salt och peppar
Till servering
  • 2 salladslökar
  • ev turkisk yoghurt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer