Kycklinglår med currydipp och ris

Ugnsstekta kycklinglår blir extra goda av att kryddas med paprikapulver och lite cayennepeppar. Denna rätt passar bra som vardagsmat eftersom kycklingen sköter sig själv i ugnen. Under tiden kan du röra ihop en snabb currydipp av crème fraiche, äpple och curry. Servera med ris och tomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2023

Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4354 KJ / 1040 kCal
Fett64 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein66 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
22 stSå enkelt, snabbt och riktigt gott. Kommer att lagas många gånger
Liselott
Gott, men synd på kyckling med ben i! Borde vara filéer i matkassarna istället!
Rebecca
Såsen/dippen var verkligen inte god. Alldeles för mycket Curry och skulle behövt någon sötma. Läste här i gamla kommentarer om att det var äpple i. Är det något som fallit bort i det här receptet? Fick tyvärr kasta bort och åka till affären och köpa en färdig Mangoraja.
Ingela