Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklinggryta Ferrari

En härlig kycklinggryta som får sin smak av att du bryner kycklinglåren med vitlök, rödvins- och balsamvinäger före de får puttra ihop med russin och hönsbuljong. Servera din varma kycklinggryta Ferrari med ris och broccoli.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök och vitlök. Skiva löken och finhacka vitlöken. Blanda kycklinglåren med lök, vitlök, rödvins- och balsamvinägern.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn kycklinglåren i omgångar och lägg över det i en gryta.
  3. Tillsätt smulad buljongträning, russin och vatten.
  4. Koka på svag värme 15-20 minuter. Smaka av med salt. Servera kycklinggrytan med ris och kokt broccoli.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 st kycklinglår
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 1/2 msk balsamvinäger
  • 2 msk olja
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 1/2 dl russin
  • 2 1/2 dl vatten
  • salt
Till servering
  • ris
  • broccoli
Lägg till i inköpslistan