Kycklinggryta med ärter och chili | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklinggryta med ärter och chili

Kycklinggryta med ärter och chili är en värmande och mättande gryta med smak av ingefära, chili och kardemumma. Servera ris eller nudlar till grytan om du vill ha en ännu stadigare måltid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn kycklingdelarna i olja. Krydda med mald kardemumma, mald ingefära och salt. Häll över vatten och smula i buljongtärningen. Låt koka under lock ca 15 min.
  2. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Blanda ner morötter, chili och ärter i grytan och låt koka ytterligare ca 10 min tills kycklingen är helt genomkokt dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag. Servera kycklinggrytan med indiskt bröd tex papadums.

Tips

Är du riktigt hungrig kan du servera ris eller nudlar till denna kycklinggryta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg kycklingdelar (ben och lår)
  • 1 msk olja
  • 1 1/2 tsk kardemumma
  • 1 tsk mald ingefära
  • 3 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 4 morötter
  • 1 röd chili (t ex spansk peppar)
  • 500 g ärter
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan