Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kycklinggryta (Khorake morgh)

Khorake morgh är ett recept på kycklinggryta med persiska toner. Grytan med kycklinglår får sina smaker av bland annat vitlök, tomatpuré, tomater och lime innan du serverar kycklinggrytan med lite färsk persilja till garnering.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn kycklinglåren, några i taget, i olja. Lägg över i en gryta.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek den i olja tills den mjuknar.
  3. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med en stund. Häll i vattnet (gärna kokande). Blanda i resterande ingredienser utom redning och persilja.
    Låt såsen koka upp, häll den över kycklingen.
  4. Låt kycklingen sjuda under lock i ca 30 minuter. Rör i maizenaredningen och låt koka 1 minut. Lägg upp på ett djupt fat. Strö över persilja.

Tips

Variera genom att tillsätta medelhavsgrönsaker som aubergine, squash och paprika. Skär i mindre bitar, stek i olja och tillsätt 15 minuter innan grytan är klar.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 kg kycklinglår
  • olja till stekning
  • 1 stor lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk tomatpuré
  • 5 dl vatten
  • 2 dl passerade tomater
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk pressad lime
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm paprikapulver
  • 3/4 dl mörk maizenaredning
  • 1/2 dl hackad persilja till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?