Kycklinglår med äppelsås är en rejäl och inbjudande middagsrätt där den friska såsen är ett ypperligt tillbehör. Lök och äpple skalas och hackas innan det fräses i en het panna. Förvandlingen till sås sker då du adderar grädden där smaken får en skjuts av buljong. Avnjut med potatis, kyckling och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2015
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ett gott och enkelt sätt att tillaga kycklingklubbor på, men en enkel men god sås! Rekommenderas!
Anna
2021-08-12Gott och lättlagat, smidigt att lägga potatisarna i formen tillsammans med kycklingen, kycklinglåren på en klick smör och kryddning ovanpå kycklinglåren och potatisarna. Använde Smoke and Chipotle rub.
Yvonne
2015-10-03Hej Erica! Tack för din synpunkt! Tar den vidare till kockarna.
Redaktionen
2015-05-04