Kycklinglår med äppelsås
Kycklinglår med äppelsås är en rejäl och inbjudande middagsrätt där den friska såsen är ett ypperligt tillbehör. Lök och äpple skalas och hackas innan det fräses i en het panna. Förvandlingen till sås sker då du adderar grädden där smaken får en skjuts av buljong. Avnjut med potatis, kyckling och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2015
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
1 kg kycklinglår
1/2 msk olja
salt
peppar
900 g fast potatis
Sås
1 rödlök
1 rött äpple
1/2 msk olja
2 dl vispgrädde
1/2 kycklingbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
1/2 dl vatten
1 tsk timjan
Sallad
1/2 romansallad
2 morötter
1 tsk olja
1 msk citronsaft
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3387 KJ / 809 kCal
Fett50 g
Salt2.49 g
Kolhydrater47 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ett gott och enkelt sätt att tillaga kycklingklubbor på, men en enkel men god sås! Rekommenderas!
Anna
2021-08-12Gott och lättlagat, smidigt att lägga potatisarna i formen tillsammans med kycklingen, kycklinglåren på en klick smör och kryddning ovanpå kycklinglåren och potatisarna. Använde Smoke and Chipotle rub.
Yvonne
2015-10-03Hej Erica! Tack för din synpunkt! Tar den vidare till kockarna.
Redaktionen
2015-05-04