Kycklinglår med äppelsås

Kycklinglår med äppelsås är en rejäl och inbjudande middagsrätt där den friska såsen är ett ypperligt tillbehör. Lök och äpple skalas och hackas innan det fräses i en het panna. Förvandlingen till sås sker då du adderar grädden där smaken får en skjuts av buljong. Avnjut med potatis, kyckling och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2015

Ingredienser
4 portioner
Kyckling
1 kg kycklinglår
1/2 msk olja
salt
peppar
900 g fast potatis
Sås
1 rödlök
1 rött äpple
1/2 msk olja
2 dl vispgrädde
1/2 kycklingbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
1/2 dl vatten
1 tsk timjan
Sallad
1/2 romansallad
2 morötter
1 tsk olja
1 msk citronsaft
Gör så här
00:35:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3387 KJ / 809 kCal
Fett50 g
Salt2.49 g
Kolhydrater47 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
4 stEtt gott och enkelt sätt att tillaga kycklingklubbor på, men en enkel men god sås! Rekommenderas!
Anna
Gott och lättlagat, smidigt att lägga potatisarna i formen tillsammans med kycklingen, kycklinglåren på en klick smör och kryddning ovanpå kycklinglåren och potatisarna. Använde Smoke and Chipotle rub.
Yvonne
Hej Erica! Tack för din synpunkt! Tar den vidare till kockarna.
Ica-köket