Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklingköttbullar med sataysås

Sväng ihop mumsiga kycklingköttbullar på ett kick! Stek bullarna runt om före du häller i och värmer upp den smakrika jordnötsåsen. Lägg upp kycklingbullarna med den goda sataysåsen, nykokta nudlar, delikat knipplök och broccoli.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med att koka nudlarna enligt anvisning så att de blir klara lagom till det andra.
  2. Stek köttbullarna enligt anvisning. Rör ner sataysåsen i stekpannan när ca 1 minut återstår av stektiden och låt allt värmas.
  3. Ansa, skölj och dela knipplökarna. Hetta upp en stekpanna med olja.
  4. Stek knipplöken i 2 minuter. Rör om då och då. Salta och peppra.
  5. Lägg upp köttbullar, sås och äggnudlar på tallrikar. Strö över knipplöken. Servera med broccoli.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g äggnudlar
  • 400 g kyckling- eller kalkonköttbullar
  • 1 burk sataysås (indonesisk jordnötssås, à 330 g)
  • 4 knipplökar
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • broccoli till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3207 kJ / 765 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden