Kycklingköttbullar med sataysås
Sväng ihop mumsiga kycklingköttbullar på ett kick! Stek bullarna runt om före du häller i och värmer upp den smakrika jordnötsåsen. Lägg upp kycklingbullarna med den goda sataysåsen, nykokta nudlar, delikat knipplök och broccoli.
Ingredienser
4 portioner
250 g äggnudlar
400 g kyckling- eller kalkonköttbullar
1 burk sataysås (indonesisk jordnötssås, à 330 g)
4 knipplökar
1 msk olja
salt
peppar
broccoli till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3207 KJ / 765 kCal
Fett32.7 g
Kommentarer
Jätte enkelt och gott. Ett tips är att byta ut bullarna mot kycklingfilé och att fräsa lite mer grönsaker och ha i.
Anja
2004-09-23Utmärkt på barnkalas! Min son har många muslimska vänner. Extra spännande om man trär upp köttbullarna på spett.
Jenny
2004-09-10Ett kanongott och enkelt recept som även passade kräset barn.
Nina
2002-09-03