Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingköttbullar med smak av citron och dragon

Kycklingköttbullar kan ätas av många och uppskattas av både stora och små, vilket gör dem idealiska på julbordet och festbuffén. I det här receptet har vi kryddat färsen med rikligt med dragon, citron och dijonsenap. Hemmagjorda köttbullar när de är som bäst.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125˚C.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs mjuk i oljan. Lägg löken på en tallrik och låt den svalna.
  3. Blanda ströbrödet med den syrade grädden, låt stå och svälla ca 15 minuter. Hacka dragonen. Riv det yttersta skalet av citronen.
  4. Blanda färsen med lök, salt, peppar, dragon och citronskal. Rör ner senapen och ströbrödsblandningen.
  5. Forma färsen till köttbullar. Bryn dem runtom i smöret i en stekpanna. Sätt in köttbullarna i ugnen tills köttbullarnas innertemperatur är 72°C, ca 10 minuter.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mellangrädde och laktosfritt matfett eller olja att steka i.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja att steka i.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl syrad grädde (15%)
  • 1/2 kruka dragon
  • 1 citron
  • 500 g kycklingfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk smör
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 545 kJ / 130 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept