Kycklingköttbullar med smak av citron och dragon
Kycklingköttbullar kan ätas av många och uppskattas av både stora och små, vilket gör dem idealiska på julbordet och festbuffén. I det här receptet har vi kryddat färsen med rikligt med dragon, citron och dijonsenap. Hemmagjorda köttbullar när de är som bäst.
Ingredienser
8 bufféportioner
1 gul lök
1 msk olja
2 msk ströbröd
1 dl syrad grädde (15%)
1/2 kruka dragon
1 citron
500 g kycklingfärs
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk dijonsenap
1 msk smör
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mellangrädde och laktosfritt matfett eller olja att steka i.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja att steka i.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi545 KJ / 130 kCal
Fett6 g
Salt1 g
Kolhydrater4 g
Protein15 g
Kommentarer