Kycklingbullar och morotskräm med apelsin

72
3 Klimatsmart
Kycklingbullar och morotskräm med apelsin

I denna rätt får du smaka på kryddiga kycklingbullar med smak av timjan och vitlök. Den färgsprakande morotskrämen bryter av med en lite sötsyrlig karaktär då den fått smak av äppelcidervinäger och apelsin. Servera med nykokt ris och krispiga solrosskott.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2016

Kycklingbullar och morotskräm med apelsin

Ingredienser

4 portioner

Morotskräm

4
medelstora morötter
1 msk
äppelcidervinäger
1 msk
olivolja
1 1/2 krm
salt
1
apelsin (1 apelsin motsvarar 1/2 dl saft)
1 krm
kummin

Kycklingbullar

ca 500 g
kycklingfärs
1
ägg
2
vitlöksklyftor
1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1/2 tsk
timjan
1 msk
olivolja

Ris

4
port ris

Till servering

1/2
ask solrosskott (à 100 g)

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Servera gärna med solrosfrön rostade i het och torr stekpanna.

Vad tyckte du om receptet?

72

Kommentarer

Redaktionen

2/26/2016

Hej Fredrik! Det ska räcka med ägget som bindande i detta receptet. Lycka till! Michelle

Fredrik

2/25/2016

Ska köttbullarna verkligen inte blandas med något bindande som t.ex. ströbröd?

Jovanka

2/10/2016

Gott o nyttigt! Är gluten intolerant o passar mig!

Näringsvärde per portion

Energi 1937 KJ / 463 kCal
Fett 11 g
Salt 3 g
Kolhydrater 52 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept