Kycklingbullar och morotskräm med apelsin
I denna rätt får du smaka på kryddiga kycklingbullar med smak av timjan och vitlök. Den färgsprakande morotskrämen bryter av med en lite sötsyrlig karaktär då den fått smak av äppelcidervinäger och apelsin. Servera med nykokt ris och krispiga solrosskott.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2016
Ingredienser
4 portioner
Morotskräm
4 medelstora morötter
1 msk äppelcidervinäger
1 msk olivolja
1 1/2 krm salt
1 apelsin (1 apelsin motsvarar 1/2 dl saft)
1 krm kummin
Kycklingbullar
ca 500 g kycklingfärs
1 ägg
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 tsk timjan
1 msk olivolja
Ris
4 port ris
Till servering
1/2 ask solrosskott (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1937 KJ / 463 kCal
Fett11 g
Salt3 g
Kolhydrater52 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Fredrik! Det ska räcka med ägget som bindande i detta receptet. Lycka till! Michelle
Redaktionen
2016-02-26Ska köttbullarna verkligen inte blandas med något bindande som t.ex. ströbröd?
Fredrik
2016-02-25Gott o nyttigt! Är gluten intolerant o passar mig!
Jovanka
2016-02-10