Kycklingbullar och morotskräm med apelsin

72
3
Kycklingbullar och morotskräm med apelsin

I denna rätt får du smaka på kryddiga kycklingbullar med smak av timjan och vitlök. Den färgsprakande morotskrämen bryter av med en lite sötsyrlig karaktär då den fått smak av äppelcidervinäger och apelsin. Servera med nykokt ris och krispiga solrosskott.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2016

Kycklingbullar och morotskräm med apelsin

Ingredienser

4 portioner

Morotskräm

4 medelstora morötter
1 msk äppelcidervinäger
1 msk olivolja
1 1/2 krm salt
1 apelsin (1 apelsin motsvarar 1/2 dl saft)
1 krm kummin

Kycklingbullar

ca 500 g kycklingfärs
1 ägg
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 tsk timjan
1 msk olivolja

Ris

4 port ris

Till servering

1/2 ask solrosskott (à 100 g)

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Tips

Servera gärna med solrosfrön rostade i het och torr stekpanna.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

72

Kommentarer

Redaktionen

2016-02-26

Hej Fredrik! Det ska räcka med ägget som bindande i detta receptet. Lycka till! Michelle

Fredrik

2016-02-25

Ska köttbullarna verkligen inte blandas med något bindande som t.ex. ströbröd?

Jovanka

2016-02-10

Gott o nyttigt! Är gluten intolerant o passar mig!

Näringsvärde per portion

Energi 1937 KJ / 463 kCal
Fett 11 g
Salt 3 g
Kolhydrater 52 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden