Kyckling- och parmesanbullar med marinerad zucchini

Kyckling- och parmesanbullar med marinerad zucchini tar den där Lady och Lufsen-tallriken till en ny nivå. Här får köttbullarna, med mycket smak av parmesan, koka i en gräddig sås vilket blir extra gott tillsammans med den syrliga zucchinsalladen.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2025

Ingredienser
4 portioner
Zucchini
1 citron (1 msk saft och rivet skal, för 4 port)
1 zucchini (à ca 300 g)
2 msk pumpakärnor
1 msk olivolja
salt
peppar
Pasta
4 portioner pasta
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
1 kruka bladpersilja
Kyckling- och parmesanbullar
500 g kycklingfärs
1 dl rostad lök
1 ägg
2 dl riven parmesan (+ extra till servering)
1/2 tsk salt
1 krm chiliflakes
1 msk olivolja
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 kycklingbuljongtärning
1 dl pastavatten
Gör så här
00:07:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3134 KJ / 747 kCal
Fett35 g
Salt2.8 g
Kolhydrater58 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott både en onsdag, fredag och att bjuda på!
Anna
2025-03-17Den här var otroligt god! Även jätteenkel att laga! God som matlåda, men hade i lite extra grädde för mer krämighet då.
Isabelle
2025-03-06Förbaskat gott! Tar gärna lite mer ciliflakes nästa gång.
Hillevi
2025-02-23