Kycklingklubba med sås på rostad majs
Visst älskar man att få äta med händerna? I denna rätt får du delvis utlopp för detta! Kycklingklubban får sin smak av tacosåsen, och här vill man gnaga ända in på benet! Servera ihop med ugnsrostad potatis och en crème fraichesås på rostade majskorn och sambal oelek. Du kommer vilja ha mer av denna vardagsfavorit!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 msk olja
salt
peppar
4 kycklingklubbor
1 dl tacosås (gärna medium)
Rostad majssås
150 g majskorn
1 msk olivolja
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk sambal oelek
2 dl crème fraiche
250 g körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3297 KJ / 788 kCal
Fett48 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det var jätte gott! Majssåsen var suoergod tyckte vi. Den kommer vi glra flera gånger i sommar.. Enkelt o gott😁👍mvh Sari Törne. e
Sari
2019-05-13Det tar långt mer än 45 min att tina och tillaga frysta kycklingklubbor. Jag dör av hunger.
Katarina
2019-05-07Hej Katarina! Det stämmer att det tar länge tid än 45 minuter att tina och tillaga frysta kycklingklubbor. Vår tidsangivelse avser tillagning av den här rätten när färska kycklingklubbor används. Lycka till nästa gång! Hälsningar Elina
Redaktionen
2019-05-08