Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklingomelett

Rustik omelett med kött från grillad kycklingklubba, bacon, salladslök, champinjoner och tomater. Snabblagad och välsmakande lunchmat. Till din omelett kan du servera kokt broccoli.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bacon i mindre bitar. Skölj och skiva champinjonerna. Strimla salladslöken fint och tärna tomaten.
  2. Plocka köttet från kycklingklubban och skär i mindre bitar. Fräs bacon och champinjoner i smör tills de fått fin färg, ca 3 minuter. Tillsätt salladslök, tomat och kyckling och fräs ytterligare 1 minut. Krydda med oregano.
  3. Vispa ihop ägg och mjölk. Krydda med salt och peppar. Häll äggsmeten över grönsakerna och sänk värmen.
  4. Gör små "hål" i omeletten med en stekspade och låt lös smet rinna ner. Stek på svag värme tills omeletten stelnat. Servera gärna omeletten med kokt broccoli.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1/2 paket bacon (à 140 g)
  • 1 färdiggrillad kycklingklubba
  • 4 champinjoner
  • 1 salladslök
  • 1 liten tomat
  • 3 ägg
  • 2 msk mjölk (3%)
  • 1/2 tsk oregano
  • 1/2 msk smör
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Vi har problem att visa saldo för vissa användare i ICA Handla appen och att felsökning pågår.