Kycklingklubba med äpple och curry
Ett smakrikt recept av kycklingklubba med äpple och curry. Medan kycklingen steks färdigt i ugnen finns tid till att förbereda såsen där curry frästs tillsammans med äpple och lök som sedan blandas med gräddfil. Servera kycklingen med nykokt ris, sallad och ljummen currysås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2015
Ingredienser
4 portioner
1/2 förp gröna ärtor (à 250 g)
4 kycklingklubbor
1 msk soja
1 msk olja
salt
peppar
4 port ris
Currysås
1 rödlök
1 rött äpple
1/2 msk olja
1/2 msk curry
1 1/2 dl gräddfil
Till servering
65 g machésallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2548 KJ / 610 kCal
Fett27 g
Salt2.9 g
Kolhydrater57 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Currysåsen kändes lite stark till rätten. Jag tror att créme fraiche hade varit bättre än gräddfil.
Eva
2015-01-14