Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingklubba i ugn med lök, paprika och oliver

Låt ugnen göra jobbet och njut av resultatet – saftiga kycklingklubbor med lök, paprika och oliver. Först ut är kycklingen som tar plats på plåten och när det återstår cirka tio minuter gör grönsakerna sällskap. Passa då på att koka riset som är ett självklart tillbehör tillsammans med crème fraichesåsen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en plåt i ugnen.
  2. Kyckling: Krydda kycklingklubborna med salt och peppar, lägg dem på den förvärmda plåten och sätt in mitt i ugnen 10 minuter.
  3. Skala lök och morötter. Skär löken i klyftor och morötterna i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. 
  4. Blanda grönsakerna med olja och paprikapulver i en bunke, krydda med salt och peppar. 
  5. Häll grönsakerna på plåten när kycklingen varit i ugnen i 10 minuter. Sätt in plåten och stek ytterligare ca 20 minuter. Häll vattnet på plåten när det återstår ca 10 minuter av tiden.
  6. Ris: Koka ris eller annat gryn enligt anvisningen på förpackningen. 
  7. Sås: Blanda crème fraiche, chilisås och paprikapulver i en kastrull och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  8. Till servering: Strö oliverna på kycklingen och grönsakerna.
  9. Servera kyckling och grönsaker med ris och crème fraichesås.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche eller grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
Kyckling
  • 4 kycklingklubbor
  • salt och peppar
  • 1 rödlök
  • 2 morötter
  • 2 gröna paprikor
  • 1 msk olja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl vatten
Ris
  • 4 port ris (eller annat gryn)
Sås
  • 2 dl flytande crème fraiche
  • 1/2 dl chilisås (eller ketchup)
  • 1 tsk paprikapulver
Till servering:
  • 1 burk svarta urkärnade oliver (à 240 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3131 kJ / 749 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept