Kycklingkebbe med labneh

Betyg 3.5 av 5.58 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Kycklingkebbe med labneh

Små järpar av kycklingfärs med smak av pinjenötter och spiskummin, serveras med labneh – libanesisk kryddad yoghurt. Äts i pitabröd tillsammans med sallad, lök och spetspaprika.

Kycklingkebbe med labneh

Ingredienser

4 portioner

Kebbe

1/2 dl pinjenötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
1 tsk malen kryddpeppar
1 tsk chilipulver
1 tsk kanel
1 tsk salt
500 g kycklingfärs
1/2 dl olja

Labneh

1/2 kruka mynta
1 vitlöksklyfta
2 dl turkisk yoghurt
2 msk olivolja
1 krm paprikapulver

Tillbehör

1/2 isbergssallad
4 salladslökar
2 spetspaprikor
8 pitabröd

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Så himla goda 👌👌

    Liisa

Näringsvärde per portion

Energi3425 KJ / 818 kCal
Fett31 g
Salt3.62 g
Kolhydrater86 g
Protein46 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Grillad lammkebab
    Betyg 4.7 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Falafel i pitabröd med spetspaprika
    Betyg 3.8 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fatteh
    Betyg 4.3 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad