Kycklingkebab i pitabröd med paprikayoghurt

10
2
Kycklingkebab i pitabröd med paprikayoghurt

Goda smaker samlas i en kebab av kycklingfärs som du serverar i pita. Fyll pitabrödet med sallad, stekt kycklingfärs smaksatt med spiskummin och krämig turkisk yoghurt som du kryddar med grillad paprika och citron. Sätt dig och njut av en snabblagad och mättande måltid som gillas av både liten och stor.

Skriv ut
Kycklingkebab i pitabröd med paprikayoghurt

Ingredienser

4 portioner
1
vitlöksklyfta
500 g
kycklingfärs
1/2 tsk
salt
1
ägg
2 krm
svartpeppar
1 tsk
spiskummin
1 tsk
koriander
2 msk
olja
2
grillade paprikor
finrivet skal och saft av 1
citron
2 dl
turkisk yoghurt (10%)
1
hjärtsalladshuvud
4
pitabröd

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt pitabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri turkisk yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Andreas

2020-11-05

Smaken på biffarna var bra, men det var på tok för lite mat för 4 personer. Vi var 2 vuxna och 2 barn som åt. Ingen var mätt efter. Och då kompletterade vi ändå med mer grönsaker till. Biffarna var också väldigt kladdiga innan man började steka dom. Hade inte skadat med lite ströbröd eller liknande i smeten

Inger

2019-02-01

Mycket gott, snabbt och lättlagat

Näringsvärde per portion

Energi 2030 KJ / 483 kCal
Fett 28 g
Salt 3.35 g
Kolhydrater 30 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept