Jambalaya med korv och risoni
Jambalaya med korv och risoni är ett snabblagat, smakrikt och kreolskt recept som är en trevlig middag i vardagen. Ananas ger rätten en söt smak som passar ypperligt till de lite kryddiga smakerna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2011
Ingredienser
4 portioner
4 port risoni
1 hönsbuljongtärning eller fond
1/2 msk paprikapulver
1 röd paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
480 g kabanoss
1 burk ananasringar (à 200 g)
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3164 KJ / 755 kCal
Fett40.9 g
Kolhydrater62.2 g
Protein32.1 g
Kommentarer
Kryddig och jättegod rätt. Enkel och snabb att göra. Använde vegetariska kabanoss, tog bort ananas och gurka men lade istället till en liten burk majs.
Agneta
2023-06-21Bra smak men efter avsmakning tillsatte jag en hel chili istället för en halv för lite mera hetta och då tycker jag att den blev ännu bättre. Enda nackdelen är att de blev en ”torr rätt” (för mig i alla fall). Skulle kanske kunna vara lite mera vätska i den av något slag.
Leif
2022-08-24Behövs mer kryddor, men annars gott.
Julia
2020-09-22