Jambalaya med korv och risoni

63
9
Jambalaya med korv och risoni

Jambalaya med korv och risoni är ett snabblagat, smakrikt och kreolskt recept som är en trevlig middag i vardagen. Ananas ger rätten en söt smak som passar ypperligt till de lite kryddiga smakerna.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2011

Jambalaya med korv och risoni

Ingredienser

4 portioner
4 port risoni
1 hönsbuljongtärning eller fond
1/2 msk paprikapulver
1 röd paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
480 g kabanoss
1 burk ananasringar (à 200 g)
1 gurka

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden och korvarna. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut risonin mot ris eller quinoa.
Gör äggfri: kontrollera att risoni inte innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

63

Kommentarer

Leif

2022-08-24

Bra smak men efter avsmakning tillsatte jag en hel chili istället för en halv för lite mera hetta och då tycker jag att den blev ännu bättre. Enda nackdelen är att de blev en ”torr rätt” (för mig i alla fall). Skulle kanske kunna vara lite mera vätska i den av något slag.

Julia

2020-09-22

Behövs mer kryddor, men annars gott.

Camilla

2020-08-07

Bytte ut risoni mot bulgur, blev minst lika gott

Näringsvärde per portion

Energi 3164 KJ / 755 kCal
Fett 409 g
Kolhydrater 622 g
Protein 321 g
Läs mer om näringsvärden