Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Jambalaya med korv och risoni

Jambalaya med korv och risoni är ett snabblagat, smakrikt och kreolskt recept som är en trevlig middag i vardagen. Ananas ger rätten en söt smak som passar ypperligt till de lite kryddiga smakerna.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka risoni med  buljongtärning och paprikapulver enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och finhacka lök och vitlök.
  3. Fräs paprika, lök och vitlök i oljan i en stekpanna. Skiva kabanossen och låt den fräsa med grönsakerna en kort stund.
  4. Låt ananasen rinna av, skala och kärna ur gurkan, skär den och ananasen i stavar. Blanda fräset med ananas, gurka och den nykokta risonin.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden och korvarna. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut risonin mot ris eller quinoa.
Gör äggfri: kontrollera att risoni inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port risoni
  • 1 hönsbuljongtärning eller fond
  • 1/2 msk paprikapulver
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 480 g kabanoss
  • 1 burk ananasringar (à 200 g)
  • 1 gurka
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3164 kJ / 755 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB