Fylld gratinerad bakpotatis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fylld gratinerad bakpotatis

Dessa fyllda bakpotatis går bra att förbereda i förväg. Den ljuvliga fyllningen gör du av mosad potatis som blandas med crème fraiche eller cottage cheese, senap och basilika. Klicka tillbaka din mosröra i potatisskalen och gratinera eller värm med ost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj och borsta potatisarna. Torka dem och skär ett snitt i varje potatis. Baka dem mjuka i ugnen ca 60 min eller i mikrovågsugn på full effekt ca 14 min.
  3. Skär av ett lock på varje potatis och gröp försiktigt ur innehållet i en skål.
  4. Mosa potatisen och blanda med crème fraiche eller cottage cheese, senap, salt, peppar och basilika. Klicka tillbaka potatismoset i potatisskalen. Strö eventuellt över riven ost. Värm eller gratinera potatisen några minuter innan den ska ätas.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche/cottage cheese.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche/cottage cheese mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Tips

Potatisarna går bra att göra i ordning i förväg. Gratinera dem då i 225°C, ca 15 min.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bakpotatisar
  • 2 dl crème fraiche eller cottage cheese
  • 1 msk fransk senap
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk färsk finhackad basilika eller torkad basilika (3 msk finhackad motsvarar 2 tsk torkad)
  • ev riven ost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1600 kJ / 380 kCal
Fett: 18 g
Läs mer om näringsvärden