Kycklingkabanoss med risoniotto

En risoniotto är en snabbare variant av en risotto gjord på risonipasta. Tillsammans med riven ost och kryddor blir den däremot lika smakrik. Här äts den med kycklingkabanoss och tomater som du delar i klyftor. Smakrik måltid önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2022

Ingredienser
4 portioner
Risoniotto
1 gul lök
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
4 dl risoni
7 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 förp basilika (á 20 g)
2 msk tomatpesto
1/2 förp riven ost (à 150 g)
salt
peppar
2 förp kycklingkabanoss (à 270 g)
1/2 msk olja
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
Gör så här
00:10:00
00:06:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3266 KJ / 775 kCal
Fett31 g
Salt5 g
Kolhydrater87 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
10 stRisoniotton var god men korven passade inte in.
Lisa
Detta blev förvånansvärt gott och gick fort att laga. Jag hade en annan sorts kabanoss, men kommer absolut göra igen. Tyckte dock rätten behövde mer pesto än vad receptet anger.
Emilia
Helt ok, roligt med lite annorlunda och inte bara potatis och ris.
Sara
Riktigt gott och mättande. Kryddade upp med sambal oelek och svartpeppar.
Anette
Riktigt gott och mättande, väldigt nöjd med receptet!
Kim
Jättegod korv! Lite mastigt men gick hem hos familjen
Linda
Rundade av risotton med grädde och kokade in lite extra. Gott! Föredrar annat än korv till nästa gång. Fläskfilé tex?
Julia
Det här var inte gott. Risoniotton vad hemsk. Korvarna funkade, men kändes inte som ”riktig korv” pga kycklingkött... ingen i familjen ville äta, så det blev smörgåsar till middag.
Tina
Risoniotton blir mycket stabbig
Henrik
Hej Henrik! Vi har förtydligat receptet och lagt till att man kan ha i lite vatten i risoniotton om den blir för tjock. Vi rekommenderar också att servera maten direkt när den är klar då risoniotton blir "klibbig" om den får stå för länge. Hoppas att du gillade maten! Hälsningar Elina
ICA-köket
Goda korvar, mastig och kletig "risotto"
Sten