Kycklingjärpar i gräddsås med pressgurka

En panna kommer lastat med ett gäng järpar! Blanda järparna i en bunke och låt det svälla lite innan du formar dem med hjälp av en sked. Väl i pannan får de stekas, och sedan koka samman med matlagningsgrädde och buljong. Servera ihop med hemmainlagd gurka och kokt potatis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2019

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Järpar
3 msk ströbröd
1/2 dl mjölk
1 ägg
ca 500 g kycklingfärs
1 msk senap
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl mjölk
1/2 kycklingbuljongtärning
Gruka
1 msk strösocker
2 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 gurka
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2477 KJ / 589 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater58 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
8 stFantastiskt gott.Tjockgrädde rakt igen.Dragon och svartvinbärsgele’ i såsen. Gurkan var kanon. Receptet tillhör favoriterna.
Peter
Jag följde receptet och det mesta gick bra men grädde-mjölkblandningen blev inte slät utan drog ihop sig till en massa små "korn" istället. Det märktes ingen skillnad i smak, men det såg inte klokt ut. Vad gjorde jag för fel?
Bengt
Detta recept gick hem hos alla i familjen. Järparna blev saftiga och mycket goda.
Jenny-sofie
Bästa järparna 👌
Magdalena
Jag smakade av med lite rödvinbärsgelé och spädde ut med lite extra mjölk. Blev kanon!
Sophie
Super gott! Och enkelt! Lite mer krydda på och grädde så blev de perfekt😊
Sofie
Maten var väldigt god. Gillade dock inte gurkinläggningen.
Kerstin
Vilken typ av senap ska det vara, dijon?
Janina
Hej Janina! Det är "vanlig" senap vi menar i detta recept, men valet är ditt. Går även med dijon, men vi skriver ut om vi har använt det. Hälsningar Michelle
ICA-köket