Kycklinggryta med valnötter och röd curry

Här har vi en smakrik gryta. Genom att koka kycklingen hel får den goda buljongen maximalt mustig smak. Smakerna kommer från thailändsk currypaste, parmesan och valnötter. Ett måste att prova!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014

Gör så här
01:00:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4167 KJ / 996 kCal
Fett58 g
Salt3.4 g
Kolhydrater57 g
Protein61 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tar man sig tiden, gör ordentligt och ger kärlek till buljongen är detta så in i helvete gott.
Simon
2025-04-14Skitgott blev det! Jag hällde i hälften Curry paste och hälften gurkmeja. Hälften parmesan också och inga nötter.
Aldo
2020-09-01hur mycket kyckling? rätt små vissa :P
Philipp
2018-08-16Hej Philipp! De flesta kycklingar som säljs har vikten 1,3 – 1,5 kg, så det passar bra även i det här receptet. Hälsningar Michelle
ICA-köket
2018-08-21