Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Grillad hel kyckling

Bjud på en hel grillad kyckling i sommar! Gnid in hela kycklingen med en rub som faller i smaken och lägg den för tillagning på grillen. Enklast kontrollerar du tillagningen med en grilltermometer. Ställ sedan fram hela härligheten med en kall, krämig potatissallad och sommaren är ett faktum.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gnid in kycklingen med oljan, salt och svartpeppar eller med rub.
  2. Grilla på indirekt värme tills kycklingens innertemperatur är 82°C invid benet. Pensla gärna med glaze lite då och då under grillningen.

För alla

Kontrollera ingredienserna på rub:en/glazen/marinaden.
I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Byt ut glazen mot BBQ-sås som smaksättning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 hel kyckling (à ca 1,3 kg)
  • 1 msk olja
  • salt och peppar eller rub
  • valfri glaze
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2743 kJ / 656 kCal