Kycklinggryta med tomat och blomkål
Kycklinggryta med tomat och blomkål är ett trevligt vardagsrecept som kan avnjutas vilken dag som helst i veckan. Grytan är smaksatt med lök, curry och ingefära och serveras med nykokt ris, svalkande matyoghurt samt lite finhackad gräslök, som strös över.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
4 kycklingfiléer
1 gul lök
1/2 blomkål
1 msk olja
salt
peppar
1 msk curry
400 g kokta stora vita bönor
1 msk riven färsk ingefära
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1/2 ask gräslök (à 20 g)
2 dl matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2239 KJ / 534 kCal
Fett10 g
Salt2.6 g
Kolhydrater64 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lättlagat, men rätt smaklöst. Måste till mer fyllighet och sötma. Om vi lagar igen så får den med sig en umamibuljongtärning från början och kanske lite honung. Fick pimpa med detta vid avsmakning för att den skulle bli acceptabel. Lite besviken.
Sigvard
2024-10-26Det blir ju ingen sås för grytan att sjuda i. Vart kommer den röda såsen på bilden ifrån?
Frida
2018-05-25Hej Frida! Det är vätska med i burken med de konserverade körsbärstomaterna :). Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-05-28Okej vardagsrätt men kommer nog inte göra igen...
Sara
2018-04-16