Kycklinggryta med tomat och blomkål
Kycklinggryta med tomat och blomkål är ett trevligt vardagsrecept som kan avnjutas vilken dag som helst i veckan. Grytan är smaksatt med lök, curry och ingefära och serveras med nykokt ris, svalkande matyoghurt samt lite finhackad gräslök, som strös över.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
4 kycklingfiléer
1 gul lök
1/2 blomkål
1 msk olja
salt och peppar
1 msk curry
400 g kokta stora vita bönor
1 msk riven färsk ingefära
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1/2 ask gräslök (à 20 g)
2 dl matyoghurt
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2239 KJ / 534 kCal
Fett10 g
Salt2.6 g
Kolhydrater64 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det blir ju ingen sås för grytan att sjuda i. Vart kommer den röda såsen på bilden ifrån?
Frida
2018-05-25Hej Frida! Det är vätska med i burken med de konserverade körsbärstomaterna :). Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-05-28Okej vardagsrätt men kommer nog inte göra igen...
Sara
2018-04-16