Kycklinggryta med tomat och blomkål | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklinggryta med tomat och blomkål

Kycklinggryta med tomat och blomkål är ett trevligt vardagsrecept som kan avnjutas vilken dag som helst i veckan. Grytan är smaksatt med lök, curry och ingefära och serveras med nykokt ris, svalkande matyoghurt samt lite finhackad gräslök, som strös över.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär kycklingen i bitar. Skala och finhacka löken. Dela blomkålen i buketter.
  3. Fräs kycklingen och löken i oljan i en stor kastrull. Krydda med salt och peppar. Tillsätt curry och blomkål och fräs ytterligare någon minut.
  4. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Skala och riv ingefäran. Tillsätt bönorna i kastrullen tillsammans med ingefäran och tomaterna. Låt sjuda ca 7 minuter.
  5. Hacka gräslöken och strö över den.
  6. Servera grytan med ris och yoghurt.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 1/2 blomkål
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 msk curry
  • 400 g kokta stora vita bönor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 1/2 ask gräslök (à 20 g)
  • 2 dl matyoghurt
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2219 kJ / 531 kCal