Kycklinggryta med tomat | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklinggryta med tomat

En värmande gryta med kyckling, smaksatt med de underbara örtkryddorna timjan och rosmarin. Gröna oliver ger en extra sälta och blir ett tjusigt komplement i grytan. Om inte alla i familjen gillar oliver kan du gärna servera oliverna i en skål vid sidan om för de som gillar!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. 
  3. Stek lök, vitlök och kycklingen i olivoljan i en stor stekpanna. Krydda med salt, peppar, rosmarin och timjan. 
  4. Låt oliverna rinna av. Tillsätt dem, tomater och vatten. Smula ner buljongtärningen. Låt puttra 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera kycklinggrytan med riset.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 500 g strimlad kycklingfilé
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk timjan
  • 140 g gröna oliver med pimiento
  • 400 g hela tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2062 kJ / 494 kCal