Kycklinggryta med tomat
En värmande gryta med kyckling, smaksatt med de underbara örtkryddorna timjan och rosmarin. Gröna oliver ger en extra sälta och blir ett tjusigt komplement i grytan. Om inte alla i familjen gillar oliver kan du gärna servera oliverna i en skål vid sidan om för de som gillar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2013
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 500 g strimlad kycklingfilé
1 msk olivolja
peppar
1 tsk rosmarin
1 tsk timjan
140 g gröna oliver med pimiento
400 g hela tomater
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1774 KJ / 424 kCal
Fett8 g
Salt2.8 g
Kolhydrater50 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Är det hela tomater på burk som åsyftas?
Lovisa
2024-12-11Hej Lovisa! Ja, det stämmer! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-12Mycket gott och enkelt, ökade på timjan och rosmarin och kokade lite längre
Monika
2022-04-27Mycket gott och enkelt, ökade på timjan och rosmarin och kokade lite längre
Monika
2022-04-27