Ris- och tomatfylld zucchini ”Kousa Mahshi”
Att fylla zucchini med ris och tomat är en riktig mellanöstern-favorit. Zucchinin får sedan sjuda långsamt i en mustig tomatsås. Resultatet är en otroligt god och mättande vegetarisk allt-i-ett rätt med härliga smaker.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015
Ingredienser
4 portioner
1 kg små zucchini
5 tomater
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk tomatpuré
hackad persilja eller mynta till garnering
Fyllning
1 gul lök
2 tomater
1 dl basmatiris
1 dl finhackad persilja
1 msk olivolja
1/2 tsk kryddpeppar
1 1/2 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1047 KJ / 252 kCal
Fett11 g
Salt1.44 g
Kolhydrater29 g
Protein7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer