Ris- och tomatfylld zucchini ”Kousa Mahshi”

Betyg 3.5 av 5.
32 personer har röstat
0Klimatsmart
Ris- och tomatfylld zucchini ”Kousa Mahshi”

Att fylla zucchini med ris och tomat är en riktig mellanöstern-favorit. Zucchinin får sedan sjuda långsamt i en mustig tomatsås. Resultatet är en otroligt god och mättande vegetarisk allt-i-ett rätt med härliga smaker.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Ris- och tomatfylld zucchini ”Kousa Mahshi”

Ingredienser

4 portioner
1 kg  små zucchini
5   tomater
1   vitlöksklyfta
2 msk  olivolja
1 krm  salt
1 krm  svartpeppar
1   grönsaksbuljongtärning
2 msk  tomatpuré
hackad persilja eller mynta till garnering

Fyllning

1   gul lök
2   tomater
1 dl  basmatiris
1 dl  finhackad persilja
1 msk  olivolja
1/2 tsk  kryddpeppar
1 1/2 krm  salt
1 krm  svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1047 KJ / 252 kCal
Fett11 g
Salt1.44 g
Kolhydrater29 g
Protein7 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Marockanska lammspett
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ras el hanout - krydda
Betyg 3.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Myntate
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Marockansk lemonad med mynta
Betyg 3.8 av 5.
44 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Auberginetagine med getostyoghurt
Betyg 4.5 av 5.
42 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Injera – Etiopiskt tunnbröd
Betyg 3.2 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga