Kycklinggryta med timjan och paprika

24
0
Kycklinggryta med timjan och paprika

En mustig kycklinggryta som tillagas i ett nafs och smakar ljuvligt. Den möra kycklingfilén får puttra i en tomatsås med smak av basilika, med extra skjuts av timjan och purjolök. Servera grytan med fluffigt ris och en färgsprakande paprikasallad. Häll upp något gott att dricka och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2017

Kycklinggryta med timjan och paprika

Ingredienser

4 portioner
1/2
purjolök
4
port ris eller annat gryn
ca 600 g
strimlad kycklingfilé
1 msk
olja
-
salt och peppar
390 g
pastasås med tomat och basilika
1 tsk
torkad timjan
1 dl
mjölk
1
gul paprika
1
röd paprika

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2016 KJ / 482 kCal
Fett 8 g
Salt 3 g
Kolhydrater 56 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept