Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Kycklinggryta med timjan och paprika

En mustig kycklinggryta som tillagas i ett nafs och smakar ljuvligt. Den möra kycklingfilén får puttra i en tomatsås med smak av basilika, med extra skjuts av timjan och purjolök. Servera grytan med fluffigt ris och en färgsprakande paprikasallad. Häll upp något gott att dricka och njut!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skiva purjolöken.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Stek kyckling och purjolök i oljan i en gryta. Krydda med salt och peppar. Blanda ner pastasås och timjan. Låt puttra ca 10 minuter.
  4. Rör ner mjölken och låt sjuda ytterligare ett par minuter.
  5. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar.
  6. Servera kycklingen med ris och paprika.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 purjolök
  • 4 port ris eller annat gryn
  • ca 600 g strimlad kycklingfilé
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 390 g pastasås med tomat och basilika
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 dl mjölk
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2016 kJ / 482 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer