Kycklinggryta med timjan och paprika
En mustig kycklinggryta som tillagas i ett nafs och smakar ljuvligt. Den möra kycklingfilén får puttra i en tomatsås med smak av basilika, med extra skjuts av timjan och purjolök. Servera grytan med fluffigt ris och en färgsprakande paprikasallad. Häll upp något gott att dricka och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2017
Ingredienser
4 portioner
1/2 purjolök
4 port ris eller annat gryn
ca 600 g strimlad kycklingfilé
1 msk olja
salt
peppar
390 g pastasås med tomat och basilika
1 tsk torkad timjan
1 dl mjölk
1 gul paprika
1 röd paprika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2016 KJ / 482 kCal
Fett8 g
Salt3 g
Kolhydrater56 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer